Πολιτική
Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2007 16:47

Νέα κάλυψη Ρουσόπουλου στον υπουργό Απασχόλησης

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, κάλυψε εκ νέου σήμερα τον υπουργό Απασχόλησης, Σάββα Τσιτουρίδη για την υπόθεση των ομολόγων των Ταμείων. Απαντώντας σε ερώτηση σύμφωνα με την οποία δηλώσεις υπουργών δίνουν την εντύπωση ότι δεν συμβάλλουν στην πολιτική στήριξη του υπουργού Απασχόλησης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρατήρησε πως «το συμπέρασμα αυτό δεν είναι αληθές», και ότι «οι υπουργοί με διαφορετικές φραστικές αναφορές, κατατείνουν στο πνεύμα της δήλωσης του πρωθυπουργού την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή».

Ο κ.Ρουσόπουλος τόνισε εξάλλου ότι «επί Ν.Δ. δεν έχει συναφθεί κανένα κρυφό δάνειο» και στον αντίποδα παρουσίασε κατάλογο «κρυφών δανείων» που είχαν συνάψει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Όπως είπε, «αποδεικνύεται πως το ΠΑΣΟΚ άλλα έκανε ως κυβέρνηση, άλλα λέει ως αντιπολίτευση. Επίσης, θέτουν επί τον τύπον των ήλων όσο σύνθετο κι αν είναι το θέμα που διακινείται, ως προσπάθεια εκμετάλλευσης μιας υπόθεσης, μολονότι το ΠΑΣΟΚ είχε χειριστεί αντίστοιχες υποθέσεις με τον τρόπο που σας ανέλυσα». «Δεν συμψηφίζεται το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου με την υπόθεση αυτή», υπογράμμισε.

Σε ερώτηση τέλος για την «πολιτική απόφαση της κυβέρνησης να εκθέσει στον χρηματιστηριακό κίνδυνο τα αποθεματικά των Ταμείων», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως «οι πρακτικές για την έκδοση των ομολόγων ακολουθούνται στην αγορά σε όλα τα μέρη του κόσμου. Το σημαντικό ερώτημα» τόνισε, «είναι αν υπήρξε παραβατικότητα κατά τη διαδικασία και αυτό ερευνάται από τον Εισαγγελέα».