Πολιτική
Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2007 16:54

Μάνος: Γιατί δεν αρχίζουμε από τα απλά για να ξεκαθαρίσουμε μια και έξω;

«Με τα δεδομένα που έχω για το ομόλογο δεν βλέπω την άμεση ευθύνη του Υπουργείου Οικονομικών», δήλωσε στο ρ/σ Alpha o ανεξάρτητος βουλευτής, συνεργαζόμενος με το ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Μάνος, ο οποίος ωστόσο αναγνωρίζει άλλες ευθύνες.

«Η πρώτη ευθύνη είναι ότι βάζεις να χειριστούν ιλιγγιώδη ποσά ανθρώπους που δεν έχουν τις προϋποθέσεις να κάνουν τέτοιες δουλειές. Αντί να γίνονται πολλές εικασίες και τα δήθεν ψαξίματα του κ. Αλογοσκούφη, διότι αυτά αποβλέπουν μόνο στο να συσκοτίσουν την κατάσταση, πρέπει να μας πει δύο απλά πράγματα: τόσα ταμεία έχουμε, αυτή είναι η σύνθεση των ΔΣ, πότε έγινε ο διορισμός τους και αυτοί που τα αποτελούν τι βιογραφικά έχουν. Είναι μια δουλειά που γίνεται σε ένα βράδυ.

Αν στο παρελθόν υπήρξαν άχρηστοι, τενεκέδες ή κλέφτες, δεν σου λύνει το πρόβλημα το δικό σου τώρα».

Ο κ. Μάνος υποστηρίζει ότι πολλοί νόμοι που υπάρχουν για να προστατεύουν τα ταμεία δεν εφαρμόζονται από τη σημερινή κυβέρνηση. «Υπάρχει νόμος από το ’99 που συνιστά ειδική επιτροπή στην οποία οφείλουν τα ταμεία να υποβάλλουν κάθε σκέψη για αγορά ή τοποθέτηση του χαρτοφυλακίου προς έγκριση, δεν αποφασίζει δηλαδή μόνο του το ταμείο. Η επιτροπή αυτή είχε λειτουργήσει, αλλά σταμάτησε να λειτουργεί το 2005 χωρίς να υπάρξει αλλαγή του νόμου από μια κυβέρνηση που έδινε μαθήματα πως τολμούν να λένε ότι δεν θα εφαρμοστεί ο νόμος πχ. της Παιδείας... Αν ισχύει ο νόμος, γιατί ο κ. Καραμανλής κρατά στην κυβέρνηση του υπουργούς, γενικούς γραμματείς, διευθυντές που δεν εφαρμόζουν το νόμο. Γιατί δεν αρχίζουμε από τα απλά για να ξεκαθαρίσουμε μια και έξω;... Σε όλα τα ταμεία του κόσμου οι διαχειριστές τους γνωρίζουν την περιουσία τους σε καθημερινή βάση, γιατί ανεβοκατεβαίνουν τα πάντα. Η κυβέρνηση που μας έπρηξε το συκώτι ότι έκανε απογραφή, τι απέγραφαν; Ο νόμος λεει ότι όποιος δεν φτιάξει ισολογισμό διώχνεται. Εφυγε κανένας;».