Πολιτική
Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2007 17:04

ΚΚΕ: Το C4I δεν τοποθετείται για την ασφάλεια, αλλά για το αλυσόδεμα του λαού

Το σύστημα C4I δεν τοποθετείται για την ασφάλεια, αλλά για το αλυσόδεμα του λαού, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ΚΚΕ με αφορμή την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας σήμερα στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/03/29/1318816.htm .

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο Κομμουνιστικό Κόμμα, «η υπογραφή της συμφωνίας για το σύστημα C4I από την κυβέρνηση της ΝΔ, με την παρουσία του αμερικάνου πρέσβη, που είχε παραγγείλει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, σηματοδοτεί την πρόθεσή της να θέσει σε λειτουργία το σύστημα των χαφιεδοκαμερών».

«Το C4I αποτελεί ένα σύστημα παρακολούθησης και καταγραφής, με πληθώρα επίγειων και εναέριων μέσων παρακολούθησης. Πρόκειται για εργαλείο που προστίθεται στον μηχανισμό που χρησιμοποιείται για την τρομοκράτηση του λαού και την καταστολή του λαϊκού κινήματος. Εντάσσεται σε ένα σύνολο μέτρων, που όλο και πιο εντατικά προωθούνται με τις αποφάσεις της ΕΕ ενάντια στους λαϊκούς αγώνες για τη δημιουργία του περιβόητου "Χώρου Ελευθερίας, Ασφάλειας και Δικαιοσύνης"», σημειώνει το ΚΚΕ, τονίζοντας πως «ο λαός δεν πρέπει να αποδεχθεί αυτό το νέο αλυσόδεμα».