Πολιτική
Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2007 07:00

Πρόγνωση καιρού

ΒΡΟΧΕΣ από το απόγευμα στα δυτικά και ισχυρούς ανέμους στα πελάγη, προβλέπει για σήμερα, Παρασκευή, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Λίγες νεφώσεις οι οποίες στη Μακεδονία βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 2 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και το βράδυ στα βορειοδυτικά καταιγίδες. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο Ιόνιο τοπικά πολύ ισχυροί με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 6 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 5 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις που το απόγευμα σταδιακά θα αυξηθούν. Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα σταδιακά θα αυξηθούν. Ανεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα νότια νοτιοανατολικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 8 Έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις οι οποίες από αργά το απόγευμα θα αυξηθούν. Πιθανότητα βροχής τη νύχτα. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 7 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Ανεμοι: Ανατολικών διευθύνσεων ασθενείς μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με παροδικές βροχές προβλέπει για αύριο Σάββατο η ΕΜΥ. Σποραδικές καταιγίδες στη Δυτική, την Κεντρική και τη Βόρεια Ελλάδα, καθώς και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από τα δυτικά. Ανεμοι: Στην Νοτιοανατολική Ελλάδα νοτιοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί, που σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και στην υπόλοιπη χώρα βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.

Κυριακή των Βαΐων

Λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα Ηπειρωτικά πρόσκαιρα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές μικρής διάρκειας. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί στα δυτικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, στα ανατολικά μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο Νοτιο-Ανατολικό Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.