Αθλητικά
Τρίτη, 17 Αυγούστου 2021 13:28

Οριστική αναβολή στην πρεμιέρα της Super League 

Οριστική είναι η αναβολή της έναρξης της Super League, η οποία ήταν προγραμματισμένη για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (21-22/08).

Οριστική είναι η αναβολή της έναρξης της Super League, η οποία ήταν προγραμματισμένη για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (21-22/08).

Ουτε από τη σημερινή γενική συνέλευση των ομάδων-μελών του συνεταιρισμού δεν προέκυψε κάτι το θετικό κι από τη στιγμή που δεν ψηφίστηκε η προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος, το αποτέλεσμα ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο.

Όπως συνέβη και στην προηγούμενη Γενική Συνέλευση από τη διαδικασία απουσίαζαν οι Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Άρης και ΟΦΗ, δηλαδή οι 5 ΠΑΕ που έχουν ήδη εξασφαλίσει τηλεοπτική στέγη και δεν είναι υπέρ της κεντρικής διαχείρισης.

Από τη στιγμή που δεν υπήρχε απαρτία ηταν αδύνατο να εγκριθεί η προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος, οπότε η σέντρα του πρωταθλήματος της σεζόν 2021/2022, που είχε προγραμματιστεί για τις 21-22 Αυγούστου δεν θα πραγματοποιηθεί και θα μετατεθεί σε άλλη ημερομηνία (πιθανότατα μέσα στο Σεπτέμβριο).

Την ερχόμενη Πέμπτη (19/08) θα συνεδριάσει εκ νέου η Λίγκα ωστόσομε βάσητον ΚΑΠ,  ακόμη και να επέλθει συμφωνία δεν θα γίνει η σέντρα, καθώς όπως αναφέρει Ι κανονισμός, οι ομάδες θα πρέπει να έχουν ενημερωθεί για το πρόγραμμα τουλάχιστον 96 ωερς νωρίτερα από την έναρξη των αναμετρήσεων.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα είμαι πάρα πολύ δύσκολο να έχουμε σέντρα το Σαββατοκύριακο 28-29/08 και σε συνδυασμό με τις υποχρεώσεις των Εθνικών ομάδων που ακολουθούν για τους προκριματικούς του Μουντιάλ 2022, το πιο πιθανό είναι το νέο πρωτάθλημα να ξεκινήσει εντός του Σεπτεμβρίου.