Αθλητικά
Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2007 17:17

Ολυμπιακός: «Δεν ανήκουν στην οικογένειά μας»

Η Π.Α.Ε. Ολυμπιακός καταδίκασε σήμερα τα χθεσινά αιματηρά επεισόδια μεταξύ οπαδών της ομάδας του Πειραιά και του Παναθηναϊκού, τονίζοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι τα άτομα που συμμετείχαν στα επεισόδια δεν ανήκουν στην οικογένεια του Ολυμπιακού.

«Η προσωπική επιθυμία αυτών των ατόμων να αυτοαποκαλούνται οπαδοί του Ολυμπιακού και υπό αυτό τον μανδύα να λειτουργούν ως κοινοί εγκληματίες, έστω και εκτός αγωνιστικών χώρων είναι κάτι που ζημιώνει, αλλά πολύ περισσότερο προσβάλλει βάναυσα τον Ολυμπιακό, την ιστορία του, αλλά και τους εκατομμύρια πραγματικούς φιλάθλους του», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ και προσθέτει:

«Η βία ως κοινωνικό φαινόμενο είναι γεγονός ότι βρίσκεται παγκοσμίως σε έξαρση. Αυτό όμως δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για την ολιγωρία στην λήψη και εφαρμογή αυστηρών μέτρων.

Η Π.Α.Ε. Ολυμπιακός μετά και τα χθεσινά επεισόδια, λυπηρό αποτέλεσμα των οποίων ήταν να χάσει τη ζωή του ο νεαρός οπαδός του Παναθηναϊκού, είναι ακόμα πιο αποφασισμένη προκειμένου να εφαρμόσει με αυστηρότητα και συνέπεια τα όποια μέτρα αποφασιστούν σε συνεργασία με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς και ποδοσφαιρικές αρχές»

«φτασε η ώρα, έστω και καθυστερημένα, ώστε όλοι μαζί ο καθένας στο πεδίο της ευθύνης που του αναλογεί, με γνώση, αποφασιστικότητα και σοβαρότητα να ασχοληθούμε καθημερινά και όχι αποσπασματικά με το φαινόμενο της βίας που ναι μεν μεταφέρεται από την κοινωνία, αλλά τελικά μαστίζει τον αθλητισμό για τον οποίο όλοι δουλεύουμε και αγαπάμε», καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός.