Πολιτική
Δευτέρα, 02 Απριλίου 2007 17:32

Υπ. Απασχόλησης: «Για μια ακόμη φορά η κα Δαμανάκη διαστρέφει την αλήθεια»

Για διαστρέβλωση της αλήθειας σχετικά με το ασφαλιστικό των Τραπεζών, κατηγορεί το υπουργείο Απασχόλησης τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μαρία Δαμανάκη.

«Για μια ακόμη φορά η κα Δαμανάκη διαστρέφει την αλήθεια», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου και επισημαίνονται το εξής:

«Η κυβέρνηση με την πολιτική της από το 2005 προχώρησε σε μέτρα, τα οποία διασφαλίζουν και μάλιστα με προοπτική τα συμφέροντα των τραπεζοϋπαλλήλων. Επί των ημερών της Νέας Δημοκρατίας -όπως δεν συνέβη επί των ημερών του ΠΑΣΟΚ- η κυβέρνηση εγγυήθηκε την καταβολή των επικουρικών συντάξεων των τραπεζοϋπαλλήλων από το ΕΤΑΤ και ΕΤΕΑΜ, και μάλιστα με τους όρους και τις προϋποθέσεις των Ταμείων τους. Επίσης επί των ημερών της Νέας Δημοκρατίας -όπως δεν συνέβη επί των ημερών του ΠΑΣΟΚ-, οι Τράπεζες κατέβαλαν και καταβάλουν τα ποσά που κύρωσε η Βουλή των Ελλήνων, όπως προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία, στη βάση οικονομικών εκθέσεων που συντάχθηκαν για το λόγο αυτό».

Στη δήλωσή της η υπεύθυνη Απασχόλησης και Κοινωνικής Ασφάλισης του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ότι με το νόμο 3371/2005 «καθώς και άλλες τρεις τροπολογίες που ακολούθησαν μετέπειτα, επιχειρείται με κρατική παρέμβαση η καταστρατήγηση συλλογικών συμβάσεων μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων στις τράπεζες προκειμένου, με αίτηση των τραπεζών, να ενταχθούν τα Ασφαλιστικά τους Ταμεία στο ΕΤΑΤ και το ΕΤΕΑΜ, χωρίς καν αναλογιστικές μελέτες και χωρίς τις οικονομικές προϋποθέσεις για τη βιωσιμότητα των Ταμείων».

«Πρόκειται, δηλαδή, για μια απροκάλυπτη νομοθετική κυβερνητική επέμβαση στο αποτέλεσμα των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων υπέρ των συμφερόντων των Τραπεζιτών, στους οποίους χαρίζονται πολλά εκατομμύρια ευρώ», ανέφερε ακόμα στη δήλωσή της η κα Δαμανάκη.