Πολιτική
Τρίτη, 03 Απριλίου 2007 18:37

ΣΥΝ: Υβρις όταν έχουμε αυτό το φαγοπότι στα Ταμεία, προτάσεις για το ασφαλιστικό

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ Σπ. Παπασπύρο και συζήτησαν για το θέμα των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων.

Σε δηλώσεις του ο κ. Αλαβάνος τόνισε πως «θα είναι ύβρις και θράσος, αν ακουστεί από οποιαδήποτε πολιτική δύναμη της χώρας μας πρόταση σχετικά με ανασφάλιστη εργασία των νέων ή με αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης ή με μείωση των συντάξεων στο όνομα των προβλημάτων των ασφαλιστικών ταμείων, όταν έχουμε αυτό το τσιμπούσι που γίνεται από τράπεζες και εταιρείες στα ασφαλιστικά ταμεία».

Καταλήγοντας, ο κ. Αλαβάνος είπε πως «Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες και πρέπει άμεσα να συγκροτηθεί εξεταστική επιτροπή στη Βουλή. Πιστεύουμε ότι, αμέσως μετά τις διακοπές της Βουλής, πρέπει η κυβέρνηση να διεξάγει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το πρόβλημα των καταχρήσεων που έχουν γίνει και της λεηλασίας των αποθεματικών των ταμείων».

Ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπ. Παπασπύρος δήλωσε: «πως οι εργαζόμενοι οφείλουν να διαχειριστούν και να επηρεάσουν τις εξελίξεις. Οχι στην κατεύθυνση της παραπέρα λεηλασίας από το τραπεζικό και το χρηματιστηριακό κεφάλαιο των αποθεματικών των ταμείων, ή του περιορισμού των δικαιωμάτων στα όρια ηλικίας, αλλά στην πραγματική αναδιοργάνωση της κοινωνικής ασφάλισης και την εγγύηση των δικαιωμάτων των συνταξιούχων και των εργαζομένων».