Πολιτική
Παρασκευή, 13 Απριλίου 2007 12:17

Αιχμές για πολιτικό χρήμα επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ από τον υπ.Απασχόλησης

Οξύνεται η πολιτική αντιπαράθεση για την υπόθεση των ομολόγων. Αιχμές για πολιτικό χρήμα επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ από τη διαχείριση των αποθεματικών των Ταμείων, άφησε ο υπουργός Απασχόλησης, Σάββας Τσιτουρίδης, μιλώντας σήμερα στην κρατική τηλεόραση. Απαντώντας παράλληλα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που χθες τόνισε ότι δεν θα επιτρέψει απόπειρες συμψηφισμού, ο υπουργός Απασχόλησης δήλωσε ότι διαθέτει στοιχεία τα οποία και θα φέρει στη Βουλή.

Εξάλλου, ο κ.Τσιτουρίδης παραδέχθηκε πως δεν εδράζεται στην ισχύουσα νομοθεσία η εγκύκλιος με την οποία απαγορεύεται προσωρινά –μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας θωράκισης των Ταμείων σε δύο μήνες- η επένδυση των χρημάτων των Ταμείων σε δομημένα ομόλογα.

Τέλος, τόνισε ότι τα Ταμεία αύξησαν την περιουσία τους τα τελευταία χρόνια, ενώ επανέλαβε ότι οι διοικήσεις τους είναι ανεξάρτητες και ότι η κυβέρνηση ουσιαστικά αποτελεί μειοψηφία σε αυτές. ΄

Όσον αφορά την αποπομπή του προέδρου του ΤΕΑΔΥ, Αγάπιου Σημαιοφορίδη, ο υπουργός σημείωσε πως έγινε προκειμένου να διευκολυνθούν οι έρευνες για τη διαχείριση των αποθεματικών του συγκεκριμένου Ταμείου.