Αθλητικά
Παρασκευή, 13 Απριλίου 2007 16:47

ΚΚΕ: «Ο Ελαιώνας παραχωρείται στα κερδοσκοπικά σχέδια του μεγάλου κεφαλαίου»

Για παραχώρηση ολόκληρης της περιοχής του αρχαίου Ελαιώνα «στα κερδοσκοπικά σχέδια του μεγάλου κεφαλαίου» κατηγορεί το ΚΚΕ τον δήμαρχο Αθηναίων, με αφορμή την έναρξη των εργασιών για το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό.

«Ο ζήλος που επιδεικνύει ο δήμαρχος της Αθήνας Ν. Κακλαμάνης και με δική του εντολή αρχίζουν τα έργα για το γήπεδο που κατασκευάζεται για τις ανάγκες της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, και που ιδιοκτησιακά θα της ανήκει, φανερώνει την πρόθεση-δέσμευση του δημάρχου να παραχωρηθεί ολόκληρος ο αρχαίος Ελαιώνας στα κερδοσκοπικά-καταστροφικά σχέδια του μεγάλου κεφαλαίου», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι ο στόχος αυτός έχει τη συναινετική υποστήριξη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

«Η υλοποίησή του θα σημάνει τη διάπραξη ενός νέου μεγάλου εγκλήματος σε βάρος του περιβάλλοντος, του πολιτισμού, της ζωής του λαού των Δήμων της Αθήνας και του Πειραιά», τονίζει το ΚΚΕ και ζητει να σταματήσει κάθε πράξη μεταβίβασης δημόσιου χώρου σε ιδιώτες και να μετατραπεί ο Ελαιώνας σε χώρο πρασίνου με αθλητικές, πολιτιστικές εγκαταστάσεις, που θα ανήκουν στον λαό και δε θα επιβαρύνουν το περιβάλλον και τις αρχαιότητες.