Αθλητικά
Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2021 10:54

Ολυμπιακοί Αγώνες: Στα... βαθιά από την αρχή η Σάκκαρη

Σε αντίθεση με τον Στέφανο Τσιτσιπά, η κλήρωση της Μαρίας Σάκκαρη στο Ολυμπιακό τουρνουά τένις, ήταν σαφώς πιο δύσκολη.

Σε αντίθεση με τον Στέφανο Τσιτσιπά, η κλήρωση της Μαρίας Σάκκαρη στο Ολυμπιακό τουρνουά τένις, ήταν σαφώς πιο δύσκολη.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα ξεκινήσει την προσπάθειά της στο Τόκιο απέναντι στην Εσθονή (νο 28 στον κόσμο) Ανέτ Κόνταβεϊτ. Η Σάκκαρη θα επιδιώξει να γιορτάσει τα γενέθλιά της (25/07) με την «παρθενική» της νίκη σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Απέναντί της θα βρει την Κόνταβεϊτ, την οποία αντιμετώπισε πρόσφατα στο τουρνουά της Μαδρίτης, χάνοντας μόλις 4 games. Συνολικά έχουν τεθεί αντιμέτωπες 9 φορές στο παρελθόν, με την 25χρονη Σάκκαρη να προηγείται με 5-4.

Εάν περάσει το εμπόδιο της Εσθονής, το νο 19 της WTA, θα παίξει (λογικά) με την Νάο Χιμπίνο από την Ιαπωνία (νο 77 στον κόσμο), την οποία είχε νικήσει στο Australian Open του 2020 με 2-0.

Σε περίπτωση που συνεχίσει η Σάκκαρη, στην φάση των «16» θα παίξει με το νο 4 του ταμπλό και νο 6 της παγκόσμιας κατάταξης, Ελίνα Σβιτολίνα από την Ουκρανία. Πριν από ένα χρόνο η Ελληνίδα πρωταθλήτρια την είχε νικήσει με 2-0 στην Οστράβα (2020).

Από εκεί και πέρα το μονοπάτι έχει αρκετές… διακλαδώσεις. Η πρώτη «υποψήφια» αντίπαλος αναμένεται να είναι το νο 7 του κόσμου, Καρολίνα Πλίσκοβα, ωστόσο η Τσέχα απειλείται τόσο από την εξαιρετική φέτος Τυνήσια Ονς Ζαμπέρ, αλλά και από την ίσως καλύτερη breaker του Tour, την Λετονή, Γέλενα Οσταπένκο, χωρίς φυσικά να εξαιρέσουμε την επικίνδυνη και έμπειρη Γαλλίδα, Αλιζέ Κορνέ την οποία αντιμετωπίζει στον 1ο γύρο.

Αν τα καταφέρει και σε αυτήν την περίπτωση, η Σάκκαρη θα μπει σε δρόμο μεταλλίων με τις δύο υποψήφιες αντιπάλους να είναι η Πολωνή Ίγκα Σφιόντεκ, την οποία διέσυρε στο Παρίσι, αλλά και η Ναόμι Οσάκα, η οποία είχε αποσυρθεί πρόωρα από το Roland Garros.

Στο «πάνω μέρος» του ταμπλό, η κορυφαία αθλήτρια του κόσμου, Άσλεϊ Μπάρτι θα ξεκινήσει απέναντι στην σκληροτράχηλη Ισπανίδα, Σάρα Σορίμπες Τόρμο, με τον πιθανό προημιτελικό να είναι κόντρα στην εκπληκτική φέτος, Μπαμπόρα Κρεϊτσίκοβα, με τις πιο επικίνδυνες για να χαλάσουν αυτό το ματσάρισμα να είναι είτε η Μπελίντα Μπέντσιτς, είτε η πολύ καλή στην σκληρή επιφάνεια, Τζέσικα Πεγκούλα που παίζουν μεταξύ τους στον 1ο γύρο.

Τα πιο δυνατά ζευγάρια του 1ου γύρου

  • Μπάρτι – Σορίμπες Τόρμο
  • Μπέντσιτς – Πεγκούλα
  • Σαμπαλένκα – Λινέτ
  • Μουγκουρούθα – Κουνερμέτοβα
  • Πλίσκοβα – Κορνέ
  • Σουάρεζ Ναβάρο – Ζαμπέρ
  • Σβιτολίνα – Σίγκεμουντ
  • Σάκκαρη – Κόνταβέϊτ
  • Οσάκα – Ζενγκ
  • Σφιόντεκ – Μπαρτέλ