Κόσμος
Τρίτη, 17 Απριλίου 2007 11:10

Συγκλονισμένοι οι φοιτητές στο πανεπιστήμιο Βιρτζίνια Τεκ

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ φοιτητές, οι περισσότεροι κλαίγοντας, συγκεντρώθηκαν τη νύχτα γύρω από μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη στην πανεπιστημιούπολη, για να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων.

Το κρύο και ο ισχυρός αέρας δεν εμπόδισε τους φοιτητές να ανάψουν κεριά και να φτιάξουν ένα αυτοσχέδιο μνημείο με το έμβλημα του πανεπιστημίου, όπου άφηναν μηνύματα στη μνήμη των θυμάτων της χειρότερης σφαγής σε πανεπιστημιούπολη στην αμερικανική ιστορία.

«Δεν ξέρω τι να πω. Τα έχουμε όλοι χαμένα», δήλωσε στον απεσταλμένο του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων ο 22χρονος Τζέσε, τριτοετής φοιτητής στο τμήμα Μηχανικών, που έζησε το μακελειό, βλέποντας στη συνέχεια από ένα γειτονικό κτίριο να μεταφέρουν οι αστυνομικοί με φορεία νεκρούς και τραυματίες.

Στα νοσοκομεία του Μπλάκσμπεργκ νοσηλεύονται τουλάχιστον 15 τραυματίες εκ των οποίων πέντε είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Μαρτυρίες

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο δράστης αναζητούσε τη φιλενάδα του στους κοιτώνες του πανεπιστημίου και όταν δεν την βρήκε πυροβόλησε και σκότωσε τη συγκάτοικό της και τον υπεύθυνο του θαλάμου.

Στη συνέχεια, αφού κρύφτηκε για δύο ώρες, πήγε στο κτίριο Νόρις Χολ, όπου σπουδάζουν οι μηχανικοί, και προφανώς άρχισε να την αναζητά από αίθουσα σε αίθουσα. Όπως δήλωσε ο επικεφαλής του αστυνομικού τμήματος της πανεπιστημιούπολης, ο δράστης είχε κλειδώσει από μέσα κάποιες αίθουσες.

Η Εριν Σίχαν, η οποία σπουδάζει γερμανική φιλολογία, δήλωσε στο CNN ότι ήταν στην τάξη, όταν ο ένοπλος εισήλθε και άρχισε να πυροβολεί μέσα στην αίθουσα. Σε μια στιγμή βγήκε έξω και οι φοιτητές έτρεξαν να κλείσουν την πόρτα με τα σώματά τους για να τον εμποδίσουν να ξαναμπεί.

«Φαινόταν πολύ προσεκτικός σε ό,τι έκανε», τόνισε η φοιτήτρια αναφερόμενη στο δράστη.

Η πανεπιστημιούπολη, η οποία έχει έκταση πάνω από 10.000 στρέμματα, παραμένει αποκλεισμένη από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο