Πολιτική
Πέμπτη, 19 Απριλίου 2007 18:06

Σκόπια: Εξέδωσαν ευρωνομίσματα με το Μεγαλέξανδρο

«Απαιτούμε από την πολιτική ηγεσία των Σκοπίων στο πλαίσιο των κανόνων της καλής γειτονίας, να σέβονται την ιστορία των Ελλήνων», υπογράμμισε σήμερα κατά τη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος παρουσίασε σειρά αναμνηστικών ευρωνομισμάτων που κυκλοφόρησε η κυβέρνηση των Σκοπίων και στα οποία απεικονίζονται ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Φίλιππος και το αστέρι της Βεργίνας.

«Για την οικοδόμηση ειλικρινούς φιλίας μεταξύ των λαών της περιοχής μας, χρειάζονται καλές προθέσεις απ’ όλες οι πλευρές. Δεν μπορεί εμείς να προσφέρουμε γη και ύδωρ και οι μεν να συνεχίζουν τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου και οι δε να καπηλεύονται το όνομα του Μεγαλέξανδρου.

Ως Έλλην πολίτης της Μακεδονίας από την ιστορική πόλη της Θεσσαλονίκης λέω «όχι» στη μεθοδευμένη προπαγάνδα των γνωστών σκοπιανών κύκλων», τόνισε.

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία ψήφισμα με το οποίο καταδικάζεται η νέα προκλητική ενέργεια της ηγεσίας των Σκοπίων, ενώ καλεί το Υπουργείο Εξωτερικών να μεσολαβήσει στο αντίστοιχο της FYROM ώστε να αποσύρει τη σειρά αναμνηστικών νομισμάτων.