Κόσμος
Τετάρτη, 25 Απριλίου 2007 12:44

Παγκόσμια Τράπεζα: Απερρίφθη το αίτημα Wolfowitz

ΑΠΕΡΡΙΦΘΗ από τους διευθύνοντες την Παγκόσμια Τράπεζα το αίτημα του δικηγόρου του προέδρου της, Paul Wolfowitz, να κάνει παρουσίαση όταν θα εμφανιστεί ενώπιόν τους για να υπερασπίσει τον εαυτό του στην απόφαση που έλαβε να αυξήσει τον μισθό της συντρόφου του.

Επιτροπή του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας, ζήτησε χθες από τον Wolfowitz να παρουσιαστεί σήμερα ενώπιόν της, απορρίπτοντας παράλληλα το αίτημά του για περισσότερο χρόνο προετοιμασίας, δήλωσε σήμερα ο δικηγόρος του, Robert Bennett.

«Αυτό αποτελεί σκανδαλώδη διαχείριση του Οργανισμού», ανέφερε ο Bennett σε συνέντευξη που παραχώρησε αργά χθες βράδυ, συμπληρώνοντας: «Είναι πολύ άδικο για τον κ. Wolfowitz. Στον κόσμο δίνεται η εντύπωση ότι η εμφάνισή του αποτελεί κατηγορία».

Ο Wolfowitz, ο οποίος απέρριψε τα αιτήματα του προσωπικού για παραίτηση, αυξάνει τις προσπάθειες να κρατήσει τη θέση του. Ο ίδιος έστειλε χθες μήνυμα μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους υπαλλήλους υποσχόμενος να εκφράσει τις ανησυχίες τους καθώς αναδιοργανώνει τη διοίκηση του οργανισμού καταπολέμησης της φτώχειας.

Ομάδα διευθυντών τράπεζας πραγματοποίησε σύσκεψη για να εισηγηθεί το μέλλον του Wolfowitz στο 24μελές συμβούλιο. Οι διευθυντές δεν ανακοίνωσαν κάποιο χρονοδιάγραμμα της εργασίας τους. Ο Wolfowitz, 63 ετών, έχει πει ότι θα αποδεχθεί οποιεσδήποτε κυρώσεις προτείνει το συμβούλιο.

Ο Wolfowitz επελέγη επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας από τον Αμερικανό πρόεδρο George W. Bush, η κυβέρνηση του οποίου έχει επανειλημμένως δείξει την υποστήριξη στο πρόσωπό του.