Αθλητικά
Παρασκευή, 02 Ιουλίου 2021 12:51

Ολυμπιακοί Αγώνες: Πάει Τόκιο ο Ιακωβίδης

Το «παρών» στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο θα δώσει εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου ο κορυφαίος εν ενεργεία αρσιβαρίστας της Ελλάδας.

Το «παρών» στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο θα δώσει εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου ο κορυφαίος εν ενεργεία αρσιβαρίστας της Ελλάδας.

Ο αθλητής είναι πρώτος αναπληρωματικός στη λίστα της παγκόσμιας ομοσπονδίας στην κατηγορία των 96 κιλών, παρ΄ όλα αυτά όλα δείχνουν ότι θα βρεθεί στο κορυφαίο αθλητικό «ραντεβού» του πλανήτη.. μέσω της Σαμόα!

Η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε την Πέμπτη (1/07) ότι λόγω του κορωνοϊού στο Ολυμπιακό τουρνουά της άρσης βαρών θα λάβουν μέρος μόνο οι αθλητές που ζούν και προπονούνται εκτός χώρας.

Ένδεκα συμμετοχές έχει εξασφαλίσει η Σαμόα για το «Τόκιο 2020», εκ των οποίων οι τρεις αφορούν αθλητές της άρσης βαρών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ολυμπιακής Επιτροπής της Σαμόα και της εθνικής ομοσπονδίας άρσης βαρών, οι συγκεκριμένοι δεν θα λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς είναι μόνιμοι κάτοικοι της χώρας.

Το αντίθετο θα συμβεί με τους αθλητές του τζούντο, της ιστιοπλοϊας, του κάνοε καγιάκ και της πυγμαχίας, που διαμένουν μόνιμα στο εξωτερικό και θα λάβουν κανονικά μέρος στην κορυφαία διοργάνωση.

Εφ΄ όσον επιβεβαιωθεί αυτή η εξέλιξη ο Ιακωβίδης θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς με βάση το καταστατικό της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας σε τέτοιες περιπτώσεις την θέση παίρνει ο πρώτος αναπληρωματικός, που στην προκειμένη περίπτωση είναι ο Έλληνας αρσιβαρίστας, τη στιγμή που δεν υπάρχει άλλος αθλητής από την Ωκεανία.