Πολιτική
Πέμπτη, 26 Απριλίου 2007 19:40

Μόνο υλικές ζημίες από επίθεση με μολότοφ στο ΑΤ Εξαρχείων

«Στις 17.3' ομάδα περίπου 50 ατόμων του αναρχικού-αντιεξουσιαστικού χώρου, με κουκούλες, εκτόξευσαν μεγάλο αριθμό μολότωφ κατά οχημάτων τα οποία ευρίσκοντο σταθμευμένα έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων, επί της οδού Καλλιδρομίου με αποτέλεσμα να καταστραφούν δύο περιπολικά, τέσσερα υπηρεσιακά με συμβατικές πινακίδες, ένα Ι.Χ.Ε., μία υπηρεσιακή μοτοσικλέτα με συμβατικές πινακίδες και τέσσερα δίκυκλα ιδιωτικής χρήσης και να προκληθούν υλικές ζημιές σε ένα περιπολικό και σε ένα Ι.Χ.Ε.», σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δημοσίας Τάξης.

Επιπλέον, προκλήθηκαν φθορές στην πρόσοψη του Αστυνομικού Τμήματος και στην πολυκατοικία που βρίσκεται δίπλα από αυτό, ενώ δεν σημειώθηκε τραυματισμός.

Στο χώρο έξω από το Αστυνομικό Τμήμα τέσσερις σκοποί έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου - λάμψης, χωρίς όμως να αποτραπεί η επίθεση.

Προανάκριση ενεργεί η Δ/νση Ασφαλείας Αττικής.

Kριτική από ΠΑΣΟΚ

«Μετά το χθεσινό φιάσκο, και τις σημερινές δύο αλλεπάλληλες επιθέσεις "κουκουλοφόρων", στο κεντρικό κτίριο των ΜΑΤ http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/04/26/1328105.htm και στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλιδρομίου, το συμπέρασμα προκύπτει αβίαστα: Η ανεπάρκεια, σε συνδυασμό με την πολιτική ιδιοτέλεια της κυβέρνησης, κατέστησαν την Αστυνομία αδύναμη να προστατεύσει, αφενός τους πολίτες από το συνεχώς αυξανόμενο έγκλημα, και αφετέρου να καταβαραθρωθεί το ηθικό του έλληνα αστυνομικού.

Ο κ. πρωθυπουργός, ας αναλάβει επιτέλους προσωπικά τις ευθύνες του», σχολίασε ο υπεύθυνος Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Αλέκος Παπαδόπουλος.