Πολιτική
Παρασκευή, 27 Απριλίου 2007 12:07

Aλ. Αλαβάνος: «Κρύβεται ο Πρωθυπουργός»

Την έντονη διαμαρτυρία του εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος γιατί δεν συζητήθηκε στην «ώρα του Πρωθυπουργού», η επίκαιρη ερώτηση που είχε καταθέσει σχετικά με την υπόθεση των ομολόγων.

O προεδρεύων του Σώματος Γιάννης Τραγάκης τόνισε aπό την πλευρά του, ότι βάσει του κανονισμού της Βουλής ο πρωθυπουργός έχει το δικαίωμα να επιλέξει αν θα απαντήσει ή όχι.

«Θέλω να εγκαλέσω το προεδρείο γιατί με τη στάση του καλύπτει την αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά του πρωθυπουργού που έχει φτάσει σε ακραία σημεία. Η ερώτηση μου είχε προτεραιότητα και εσείς την αφαιρείτε. Έχουμε σειρά μεθοδεύσεων από τον πρωθυπουργό. Αφαιρείτε και διαγράφετε την ερώτηση μου χωρίς δικαίωμα, για έναν πρωθυπουργό που κρύβεται. Όλος ο κόσμος ψάχνει τα ομόλογα και εμείς τον πρωθυπουργό», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ Αλαβάνος.

«Βάσει του κανονισμού της Βουλής επιλέγει ο ίδιος ο πρωθυπουργός αν θα απαντήσει στην ερώτηση. Ο ίδιος επέλεξε να μην συζητηθεί η ερώτηση σας. Έχει το δικαίωμα να το κάνει για αυτό μην εγκαλείτε το προεδρείο», σχολίασε ο κ. Τραγάκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ