Πολιτική
Παρασκευή, 27 Απριλίου 2007 13:08

Β. Πολύδωρας: Aλλοι ευθύνονται για το «άβατο» των Εξαρχείων

«Μην κατηγορείτε εμένα για ζητήματα πολιτικής βίας. Κατηγορείστε εκείνους που, κατά κάποιο, τρόπο εξέθρεψαν για 30 χρόνια την πολιτική βία.»

Τα παραπάνω δήλωσε σήμερα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βύρων Πολύδωρας στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή Κορινθίας του ΠΑΣΟΚ ¶γγελου Μανωλάκη, σχετικά με τη σύμβαση προμήθειας του συστήματος ασφαλείας C4I.

Απαντώντας στην κριτική του κ. Μανωλάκη για τη μη σύλληψη «μιας χούφτας κουκουλοφόρων» που επιτέθηκαν στο δικηγορικό γραφείο του υπουργού Δικαιοσύνης και στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων, ο κ. Πολύδωρας σημείωσε ότι το «άβατο» των Εξαρχείων δεν γεννήθηκε σε ένα χρόνο αλλά σε τριάντα. Επέκρινε μάλιστα το βουλευτή Ημαθίας του ΠΑΣΟΚ Μ. Χρυσοχοΐδη που «έλεγε χθες, υστερικά και ασύντακτα, ότι ο Πολύδωρας φταίει».

Όπως είπε ο κ. Πολύδωρας, επιθέσεις στο ΑΤ Εξαρχείων σημειώθηκαν στις 2/5/1999 13/1/2001 και 25/3/2002, επί υπουργίας Χρυσοχοΐδη, ενώ ο ίδιος, όσο ήταν υπεύθυνος της ΝΔ για τον τομέα της Δημόσιας Τάξης, δεν είχε βγει να πει ότι φταίει ο Χρυσοχοΐδης: «Είπα και τότε, ότι φταίνε εκείνοι που εξέθρεψαν την πολιτική βία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ