Πολιτική
Παρασκευή, 27 Απριλίου 2007 20:32

ΠΑΣΟΚ: Θα μπορούσε η ΥΠΕΞ να υπενθυμίσει στις ΗΠΑ, τη Συνθήκη της Λοζάνης

«Η αυτάρεσκη κυβέρνηση και ειδικότερα η υπουργός Εξωτερικών κα Μπακογιάννη, βρίσκονται καθημερινά προ εκπλήξεων στα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής.

Για μια ακόμη φορά αιφνιδιάζονται από τις υπηρεσίες της αμερικανικής κυβέρνησης στο θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη. Μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις του κ. Κάντριμαν, της αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, περί ύπαρξης τουρκικής μειονότητας στην Ελλάδα, ήλθε τώρα η σειρά της CIA, που σε επίσημο κείμενό της το οποίο δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της, επαναλαμβάνει την ανιστόρητη θέση των ΗΠΑ για τη μειονότητα.

Είναι γνωστό πλέον σε όλους, ότι ο κ. Καραμανλής δεν ασχολείται με την εξωτερική πολιτική της χώρας, η οποία οδηγείται συνεχώς σε αιφνιδιασμούς και αδιέξοδα. Η υπουργός Εξωτερικών, κ. Μπακογιάννη, όμως, δεν φροντίζει στα συχνά ταξίδια της στις Ηνωμένες Πολιτείες να αναδεικνύει τις θέσεις της χώρας και να προλαμβάνει και να αντιμετωπίζει δυσάρεστες εξελίξεις ;

Θα μπορούσε η κ. Μπακογιάννη να υπενθυμίσει στις ΗΠΑ, απλώς, το κείμενο της Συνθήκης της Λοζάνης», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου, σχετικά με την έκθεση της CIA και την αναφορά περί ύπαρξης «τουρκικής μειονότητας στην Ελλάδα» http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/04/27/1328526.htm .