Πολιτική
Πέμπτη, 03 Μαΐου 2007 11:52

Κ. Καραμανλής: «Δεν θα ανεχθούμε καμμία συγκάλυψη»

«Το ζήτημα (των ομολόγων) είναι σοβαρό, συνέβησαν απαράδεκτες ενέργειες. Ωστόσο, το ζήτημα ερευνάται σε βάθος και δεν θα ανεχθούμε καμμία συγκάλυψη». Τα παραπάνω τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κατά την προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, με αντικείμενο την αγροτική πολιτική. Τόνισε ακόμη ότι τα φαινόμενα διαφθοράς πολλαπλασιάστηκαν τα περασμένα χρόνια με την ανοχή της προηγούμενης κυβέρνησης.

«Το ζήτημα (των ομολόγων) είναι σοβαρό, συνέβησαν απαράδεκτες ενέργειες. Ωστόσο, το ζήτημα ερευνάται σε βάθος και δεν θα ανεχθούμε καμμία συγκάλυψη».

Τα παραπάνω τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κατά την προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, με αντικείμενο την αγροτική πολιτική.

«Η ίδια η κυβέρνηση αποκάλυψε και έθεσε στο στόχαστρό της την υπόθεση των ομολόγων... Η κυβέρνηση αντιμετώπισε από την αρχή με την πρέπουσα σοβαρότητα το θέμα των ομολόγων και αποφάσισε την επίσπευση της θεσμικής θωράκισης στη διαχείριση των ταμείων», πρόσθεσε ο κ. Καραμανλής.

Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός άσκησε δριμεία επίθεση στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι τα φαινόμενα διαφθοράς πολλαπλασιάστηκαν τα περασμένα χρόνια με την ανοχή της προηγούμενης κυβέρνησης.

«Εμείς δεν θα δεχθούμε καμμία συγκάλυψη, όπως έκαναν άλλοι», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε επίσης σε όσους καταφεύγουν στον «άκρατο λαϊκισμό και την κινδυνολογία» τονίζοντας ότι πλέον φαίνεται καθαρά ότι το θέμα συνδέεται με την υπονόμευση της συνταγματικής αναθεώρησης.

Ο Πρωθυπουργός επισήμανε ακόμη ότι ο δρόμος για την καταπολέμηση της διαφθοράς είναι μακρύς αλλά η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να «συγκρουστεί μετωπικά» με τέτοιου είδους φαινόμενα. «Διαφάνεια παντού», επανέλαβε ο κ. Καραμανλής.