Mag
Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021 08:00

Η Γενεύη «μαγειρεύει» το γλυκό της ειρήνης μεταξύ ΗΠΑ - Ρωσίας

Μία Ελβετή ζαχαροπλάστης - αρτοποιός έχει εφεύρει το λεγόμενο «Peace Cake» (γλυκό της ειρήνης) με αφορμή τη συνάντηση Μπάιντεν-Πούτιν, εμπνευσμένο από τις μαγειρικές παραδόσεις των ΗΠΑ και της Ρωσίας.

Μία Ελβετή ζαχαροπλάστης - αρτοποιός Ελβετός αρτοποιός έχει εφεύρει το λεγόμενο «Peace Cake» (γλυκό της ειρήνης) με αφορμή τη συνάντηση Μπάιντεν-Πούτιν, εμπνευσμένο από τις μαγειρικές παραδόσεις των ΗΠΑ και της Ρωσίας.

Γραμμένες στην κορυφή με παγωμένο μπλε του ναυτικού χρώμα οι λέξεις «κέικ της ειρήνης»τ δίπλα σε σημαίες και σύμβολα από τις δύο χώρες: μία κούκλα και ένα σαμοβάρι για τη Ρωσία και μία Coca-Cola και marshmallows (μαλακές καραμέλες) για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στο εσωτερικό, το γλυκό είναι αρωματισμένο με μέλι, σύμφωνα με τη ρωσική παράδοση, και το μισό σε κόκκινο-βελούδο, το οποίο είναι δημοφιλές στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μπορεί κάποιος να το δει ως «ένα κομμάτι γλυκό» ή «το γλυκό της ειρήνης», είπε η Όλγα Τζόνσον, ιδιοκτήτρια του Christie's Bakery στη Γενεύη, όπου πραγματοποιήθηκε η σύνοδος κορυφής. 

«Το σχέδιο δεν ήταν να πουληθεί το γλυκό, αλλά απλώς να υπάρχει σαν αναμνηστικό, αλλά είχε καταπληκτικά σχόλια και πολλοί άνθρωποι ρωτούν για παραγγελίες», είπε, λέγοντας ότι είχε ξεπουλήσει την Τρίτη (μία ημέρα πριν από τη συνάντηση των δύο ηγετών), κάτι που την ώθησε να κάνει περισσότερα.

Η Τζόνσον, η οποία έχει Ρώσους γονείς και είναι παντρεμένη με έναν Αμερικανό, είπε ότι ήλπιζε ότι το γλυκό θα έκανε τους ανθρώπους να χαμογελούν και να νιώθουν χαλαρά.

naftemporikigr με πληροφορίες Reuters