Πολιτική
Παρασκευή, 04 Μαΐου 2007 16:40

Κάνουν απολογισμό της χθεσινής κόντρας

ΚΕΡΔΗ και απώλειες, σε επικοινωνιακό επίπεδο, μετρούν κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ, μετά τη χθεσινή κόντρα στη Βουλή του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με το θέμα των ομολόγων, με εκατέρωθεν προσωπικές επιθέσεις σε οξείς τόνους. Για κλίμα πόλωσης κατηγορεί σήμερα η μία πλευρά την άλλη.

ΚΕΡΔΗ και απώλειες, σε επικοινωνιακό επίπεδο, μετρούν κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ, μετά τη χθεσινή κόντρα στη Βουλή του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με το θέμα των ομολόγων, με εκατέρωθεν προσωπικές επιθέσεις σε οξείς τόνους. To κύριο χαρακτηριστικό ήταν η σαφής προσπάθεια των δύο πολιτικών να πλήξουν τον αντίπαλό τους, απευθύνοντας κατηγορίες περί προσωπικής ευθύνης, σε ένα κλίμα έντονα προεκλογικό.

O αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος δήλωσε «Δεν είδα καμία μάχη χθες στη Βουλή. Υπήρξε μια κοινοβουλευτική διαδικασία, σύμφωνα με τους κανόνες της Βουλής και όσα έπρεπε να ειπωθούν, ειπώθηκαν από τον πρωθυπουργό». Ακολούθως, ο κ. Αντώναρος είπε ότι δεν συμφωνεί με τις διατυπώσεις «περί πόλωσης και όξυνσης» που αποδόθηκαν στον πρωθυπουργό, ενώ σε ερώτηση για το αν ο πρωθυπουργός έχασε την ψυχραιμία του, ο κ. Αντώναρος παρατήρησε ότι οι Ελληνες πολίτες που παρακολούθησαν την κοινοβουλευτική διαδικασία, έχουν καταλήξει σε ασφαλή συμπεράσματα.

Σε ερώτηση για το αν ο πρωθυπουργός αναζήτησε επιχειρήματα στο παρελθόν, ο κ. Αντώναρος απάντησε «δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι ενοχλούνται από την κατάθεση των στοιχείων στη Βουλή http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/05/03/1330499.htm . Οι πολίτες έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν και κυρίως εκείνα τα οποία τους απέκρυπταν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ».

«Αν ο κ. Παπανδρέου νομίζει ότι με την πόλωση θα βρει λύσεις στην έλλειψη θέσεων που τον διακρίνει και στα εσωκομματικά προβλήματα που τον ταλανίζουν, είναι δικό του θέμα. Δεν θα τον ακολουθήσουμε», σχολίασε ο υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Προκόπης Παυλόπουλος.«Οταν και άλλοτε το ΠΑΣΟΚ επιχείρησε πόλωση είχαμε πει ότι αυτό το "σκληρό ροκ" θα το χορέψει μόνο του».

«Να επανέλθει σε ηρεμία η πολιτική ζωή, γιατί είναι προς όφελος τόσο των κομμάτων, όσο και της πολιτικής ζωής του τόπου», τόνισε ο υπουργός Πολιτισμού Γιώργος Βουλγαράκης. Εκτίμησε ότι το ΠΑΣΟΚ επιδίδεται σ' ένα κυνήγι μαγισσών και η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική, κάτι που, όπως είπε, δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις, πέρα από το ότι η πολιτική ζωή δηλητηριάζεται, και πρόσθεσε ότι οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους, και το αποτέλεσμα θα είναι εκκωφαντικό.

«Εμείς είμαστε θετικοί από την εμφάνιση του προέδρου χθες, τις θέσεις είτε για τα αγροτικά είτε για τα ομόλογα, και έχω απορία από τι ακριβώς είναι ευχαριστημένοι οι βουλευτές της ΝΔ», δήλωσε στο ρ/σ Alpha o εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου.

«Η ΝΔ αντί να πει το δικό της σχέδιο για τα αγροτικά αναφέρονταν στις παραλήψεις του ΠΑΣΟΚ στην αγροτική πολιτική. Μια κυβέρνηση έχει ευθύνη να εξηγεί τι πράγματα κάνει αυτή για τον τόπο και όχι να αναφέρεται στα κακά που έκανε η αντιπολίτευση στο παρελθόν. Το ίδιο ακριβώς και για τα ομόλογα... Το ΠΑΣΟΚ θα πάει στις εκλογές με το πρόγραμμά του... Δεν είναι δυνατόν η πολιτική ζωή της χώρας να κινείται στην όξυνση, την πόλωση και τα αδιέξοδα που δημιουργεί κάθε φορά μια κυβέρνηση που επειδή δεν μπορεί να κυβερνήσει, συκοφαντεί», πρόσθεσε ο κ. Ευθυμίου.

«Ο εκνευρισμός του πρωθυπουργού στη Βουλή δείχνει ότι έχει πλήρη συνείδηση της πολιτικής του ενοχής. Διότι τι συνέβαινε; Ο κ. Αλογοσκούφης και ο κ. Δούκας εξέδιδαν δομημένα ομόλογα εν αγνοία του πρωθυπουργού; Και αν πράγματι ήταν εν αγνοία του, τώρα έχει πειστεί ο κ. Καραμανλής από τις εξηγήσεις που έχει λάβει από τους υπουργούς του; Και πως εφαρμόζει δύο μέτρα και δύο σταθμά; Γιατί έχει απομακρυνθεί ο κ. Τσιτουρίδης και παραμένει το επιτελείο του υπουργείου Οικονομικών; Γιατί απομακρύνθηκε ο κ. Τσιτουρίδης για κακή επιλογή συνεργάτη και παραμένει ο κ. Παπαληγούρας;», δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.