Πολιτική
Δευτέρα, 07 Μαΐου 2007 07:00

Πρόγνωση καιρού

ΖΕΣΤΟ και υγρό καιρό προβλέπει για σήμερα Δευτέρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), με σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά της Ηπειρωτικής χώρας.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Αρχικά αίθριος καιρός. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Τοπικές νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι και το απόγευμα στα Ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Αρχικά αίθριος καιρός. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι και από το απόγευμα στα νότια, δυτικοί ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 13 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Αίθριος καιρός. Ανεμοι: Νότιοι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Αρχικά αίθριος καιρός. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα βόρεια. Ανεμοι: Αρχικά νοτιοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Αρχικά αίθριος καιρός. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανόν να σημειωθούν λίγες καταιγίδες στα ορεινά. Ανεμοι: Ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Λίγες νεφώσεις στη Νότια Ελλάδα προβλέπει για αύριο Τρίτη η ΕΜΥ, οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και αργότερα θα σημειωθούν τοπικές βροχές στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός, αλλά το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και πρόσκαιρα στα νότια ισχυροί. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.