Πολιτική
Πέμπτη, 10 Μαΐου 2007 08:59

Επισκόπηση Τύπου

Η προκήρυξη του «Επαναστατικού Αγώνα», τα περιουσιακά στοιχεία και το «πόθεν έσχες» του γιου του προέδρου του Αρείου Πάγου και η υπόθεση των ομολόγων είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου. Αναλυτικά, οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι των εφημερίδων είναι οι εξής:

* ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Προσλήψεις 1.795 αστυφυλάκων και 112 αξιωματικών, με Πανελλαδικές. 1.091 για το υπουργείο ¶μυνας. Για 2.846 θέσεις με προγράμματα του ΟΑΕΔ.

* ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Με δολοφονίες απειλεί ο "Επαναστατικός Αγώνας" Η νέα γενιά τρομοκρατών με προκήρυξή τους αναλαμβάνει την ευθύνη του χτυπήματος στο Α.Τ. Νέας Ιωνίας.

* Η ΑΥΓΗ: Ελληνική πρωτιά στη ρύπανση! Αποκαλυπτική πανευρωπαϊκή μελέτη του WWF.

*ΑΥΡΙΑΝΗ: ¶ρχισε το β' αντάρτικο των πόλεων. Ο "Επαναστατικός Αγώνας" ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με αυτόματο στο αστυνομικό τμήμα του Περισσού.

* ΤΟ ΒΗΜΑ: Ανώτατος δικαστικός τονίζει: "Καταρρέει η εμπιστοσύνη στους δικαστές".

* Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ψήφος στη μεταρρύθμιση. Θρίαμβος της ΔΑΠ -ΝΔΦΚ στις φοιτητικές εκλογές. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ γκρέμισε παραδοσιακά κάστρα της ΠΑΣΠ.

* ΕΘΝΟΣ: Ρω...μύλος στη Δικαιοσύνη. Μείζον πολιτικό θέμα για την κυβέρνηση και τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου.

* ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Όλοι μαζί: Ισραήλ, ¶ραβες, Ιορδανοί για τον ..."Πατριάρχη" Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο: ...¶μωμοι εν οδώ αλληλούια.

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Μήνυμα Καραμανλή στους βουλευτές του και στην αντιπολίτευση. Ξεχάστε τις πρόωρες εκλογές, έχουμε χρονοδιάγραμμα τετραετίας.

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αντάρτικο με απειλές. Προκήρυξη τρόμου από τον Επαναστατικό Αγώνα. Στοχοποιούν δύο υπουργούς και τη Βουλή. Κηρύσσουν τον πόλεμο στους αστυνομικούς.

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Σχέδιο" επιστροφής ομολόγων. Με στόχο την αποδυνάμωση του αιτήματος "φέρτε πίσω τα λεφτά".

* ΕΣΤΙΑ: Συνταγή Σημίτη για πρόωρες εκλογές. Εξαγγελία και διενέργεια εντός 30 ημερών.

* Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Επιβεβαίωση ελλείμματος ασφαλείας από τρομοκράτες... Προκήρυξη Επαναστατικού Αγώνα για την επίθεση στη Νέα Ιωνία.

* Ο ΛΟΓΟΣ: "Φρένο" στα περί πρόωρων εκλογών. Κ. Καραμανλής: Συνεχίζουμε τις αλλαγές με ορίζοντα τετραετίας.

* ΤΑ ΝΕΑ: Στο... εδώλιο η περιουσία Κεδίκογλου. Πειθαρχικό έλεγχο ζητά το ΠΑΣΟΚ.

* Η ΝΙΚΗ: Τέκνα της ανικανότητας. Η διάλυση της ΕΛ.ΑΣ. όπλισε τους τρομοκράτες.

* ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: Προκήρυξη του Επαναστατικού Αγώνα. Ξεκινάμε πόλεμο με την αστυνομία. "Εμείς χτυπήσαμε το αστυνομικό τμήμα στον Περισσό".

* ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Φοιτητικές και Σπουδαστικές εκλογές 2007: Ενισχύεται με νέες δυνάμεις η Πανσπουδαστική.

* Η ΧΩΡΑ: Εκλογική θα είναι η φετινή Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης. Κλείνει έως τον Ιούνιο όλες τις υποθέσεις ο Αλογοσκούφης.

* City Press: Η Ευρωπαϊκή Ένωση σε κρίσιμη καμπή.

* Metro: Έστειλαν νέο "γράμμα" τρόμου. Προκήρυξη του "Επαναστατικού Αγώνα" για το χτύπημα στη Ν. Ιωνία και απειλές για νέες επιθέσεις.

* Metropolis: Δικαστική απόφαση ξηλώνει τις πινακίδες.

* ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Θεσσαλονίκη - Κυκλοφοριακό. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

* ΕΓΝΑΤΙΑ: Ψωμιάδης... Travel.

* ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ξεσηκωμός στο ΑΠΘ για τον κρατούμενο φοιτητή. Η πανεπιστημιακή κοινότητα ζητά την αποφυλάκισή του.

* ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Η πρώτη συνάντηση Μαγγίνα με ΓΣΕΕ -Κινητοποίηση Δημοσιογραφικών Ενώσεων: Φέρτε πίσω στα Ταμεία τα λεφτά.