Πολιτική
Πέμπτη, 10 Μαΐου 2007 17:58

ΠΑΣΟΚ: «Απώλεια εκατομμυρίων ευρώ για τα Ταμεία»

Για την απώλεια δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από τα ασφαλιστικά ταμεία λόγω μη εφαρμογής του νόμου σε σχέση με επιστροφές από τις φαρμακευτικές εταιρείες, κατηγόρησε την κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου του Τομέα Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Υγείας.

Ειδικότερα, ο κ. Πρωτοπάπας έκανε λόγο για «έσχατο όριο εξευτελισμού της κυβέρνησης να μην μπορεί να πάρει από τις φαρμακευτικές εταιρείες τα χρήματα που προβλέπονται για τα ασφαλιστικά ταμεία, κάτι που ούτε οι φαρμακευτικές εταιρίες δεν έχουν αρνηθεί».

Τα υπουργεία Κοινωνικής Απασχόλησης και Υγείας δεν πιέζουν και δεν μπορούν να εφαρμόσουν την νομοθεσία που ή ίδια η κυβέρνηση ψήφισε, πρόσθεσε.

Η κ. Δαμανάκη δήλωσε ότι σύμφωνα με το Ν. 1308/2005 που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ, προβλέπεται ότι «η διαφορά μεταξύ ανώτατης ασφαλιστικής τιμής και της καθαρής τιμής κάθε φαρμακευτικού προϊόντος που αποδεδειγμένα διατέθηκε σε ασφαλισμένους κάθε ασφαλιστικού ταμείου και τους ασφαλισμένους του Δημοσίου κατά το προηγούμενο έτος, όπως οι τιμές καθορίζονται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, επιστρέφεται από τις φαρμακευτικές εταιρείες σε κάθε δικαιούχο ασφαλιστικό ταμείο, με μέριμνα και ευθύνη αυτού, κάτι που δεν εφαρμόζεται με ευθύνη της ίδιας της κυβέρνησης επί 18 μήνες».

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ