Αθλητικά
Τετάρτη, 02 Ιουνίου 2021 20:06

Φαν΄τ Σχιπ: Μας ενοχλεί που δεν είμαστε στο Euro

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Τζον Φαν΄τ Σχιπ, δήλωσε ενοχλημένος για την απουσία της Εθνικής Ελλάδος από την τελική φάση του Euro 2020. 

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Τζον Φαν΄τ Σχιπ, δήλωσε ενοχλημένος για την απουσία της Εθνικής Ελλάδος από την τελική φάση του Euro 2020. 

Ο Ολλανδός εκλέκτορας, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ενόψει του αυριανού φιλικού (3/6, 21:45) με το Βέλγιο στος Βρυξέλλες, υπογράμμισε την επιθυμία όλων στην Εθνική να συμμετέχουν στις μεγάλες διοργανώσεις.

Συγκεκριμένα, ο Φαν΄τ Σχιπ μίλησε για:

Την κατάσταση της Εθνικής«Ήταν μια μεγάλη περίοδος για πολλούς παίκτες. Κάποιοι είχαν ένα μικρό διάλλειμα και κάποιοι παραπάνω μέρες που έπαιζαν. Η ομάδα μαζεύτηκε. Όλα τα παιδιά είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Έχουμε κίνητρο να κάνουμε καλά ματς με το Βέλγιο και τη Νορβηγία».

Το πλάνο του για το Βέλγιο: «Σεβόμαστε το γεγονός πως παίζουμε απέναντι στο Βέλγιο. Έχουν ατομικά πολύ καλούς παίκτες. Θέλουμε να δείξουμε σημάδια προόδου. Να δούμε το τι μπορούμε να πετύχουμε σε τέτοιο επίπεδο».

Την ανταπόκριση της ελληνικής ομάδες απέναντι σε ισχυρότερους αντίπαλους: «Θα δούμε εάν ανταποκρινόμαστε πιο καλά με τέτοιους αντιπάλους. Απ' όταν ανέλαβα εγώ παίζουμε πρώτη φορά με το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης. Είχαμε πάρει καλό αποτέλεσμα με την Ισπανία.  Θα είναι ενδιαφέρον το πώς μπορεί να σταθεί η ομάδα μας. Θέλουμε να εξελιχθούμε».

Την απουσία της Ελλάδας από το Euro 2020: «Όταν είσαι επαγγελματίας και δεν είσαι στο Euro και παίζεις σε αξιοπρεπές ή υψηλό επίπεδο θες να είσαι εκεί. Σίγουρα σε ενοχλεί και σε πειράζει. Αυτό ισχύει και για τους Έλληνες παίκτες κι αυτό είναι ένα κίνητρο για εμάς. Να είμαστε έτοιμοι τον Σεπτέμβριο. Είναι πιο εύκολο να πας σε Euro από Μουντιάλ αλλά όλα είναι πιθανά. Αυτό θέλεις ως παίκτης, να παίζεις στο Euro ή στο Μουντιάλ».

Την ταυτόχρονη χρησιμοποίηση Γιαννούλη και Τσιμίκα αύριο: «Όλοι οι παίκτες που έχουμε επιλέξει είναι διαθέσιμοι να παίξουν. Έχουμε δύο αγώνες και τη δυνατότητα να κάνουμε αλλαγές έξι φορές. Είναι φιλικά, αλλά τα αποτελέσματα και η δουλειά είναι σημαντικά σε όλο αυτό. Θέλουμε να δούμε πρόοδο. Θέλουμε να δούμε όλους τους παίκτες που επιλέξαμε. Με τη Γεωργία δεν μείναμε τόσο ευχαριστημένοι πάντως. Οπότε δεν μπορώ να πω το πώς θα ξεκινήσει η ομάδα».