Πολιτική
Τετάρτη, 16 Μαΐου 2007 16:33

Παυλόπουλος: Δεν υπάρχει θέμα εκλογικού νόμου

«Το συμπέρασμα από όλη τη συζήτηση που άνοιξε με τη συνέντευξή μου σε κυριακάτικη εφημερίδα αλλά και τις δηλώσεις μου από το Παρίσι είναι η παραδοχή του ΠΑΣΟΚ ότι στις εκλογές που έρχονται θα είναι δεύτερο κόμμα», δήλωσε μετά τη συνάντηση του με τον Πρωθυπουργό ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας σχετικά με το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου.

Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, ούτε σε επίπεδο σχεδίου, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος σε δηλώσεις του στον ρ/σ Flash.

Σημείωσε ότι «άλλο η θέση της κυβέρνησης, και άλλο η άποψη ενός υπουργού».

«Η επίσημη βιτρίνα της κυβέρνησης έχει πια περάσει σε μια φαρσοκωμωδία, όπου κορυφαίοι υπουργοί ανταλάσσουν μεταξύ τους σενάρια αλλαγής του εκλογικού νόμου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου.

Η γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα είπε ότι και τα δύο μεγάλα κόμματα κλαίνε και οδύρονται ότι ο τόπος θα μπει σε περιπέτεια αν προκύψει κυβέρνηση με συν ένα ή δύο βουλευτές διαφορά ή αν απειληθεί η αυτοδυναμία.

Η γραμματέας του ΚΚΕ σημείωσε ότι ουσιαστικά και τα δύο κόμματα θέλουν αλλαγή του εκλογικού νόμου, αλλά για διαφορετικούς λόγους το καθένα ακολουθεί τη σημερινή τακτική, γιατί, όπως είπε, η τακτική και των δύο κομμάτων υπηρετεί το επικοινωνιακό τους παιχνίδι.

Η κα Παπαρήγα δήλωσε ότι «αδύνατη κυβέρνηση, αδύνατη αξιωματική αντιπολίτευση, είναι το μόνο αισιόδοξο βήμα που μπορεί να δούμε στις επόμενες εκλογές, με ταυτόχρονη ενίσχυση του ΚΚΕ».