Πολιτική
Πέμπτη, 17 Μαΐου 2007 07:00

Πρόγνωση καιρού

ΝΕΦΩΣΕΙΣ με βροχές κυρίως στη Δυτική Ελλάδα και πτώση της θερμοκρασίας στα δυτικά, προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Στη Δυτική Ελλάδα και την Κεντρική Μακεδονία λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 11 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Δυτική Ελλάδα: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και το απόγευμα θα βρέξει αρχικά στο Βόρειο Ιόνιο και την Ηπειρο και από αργά το βράδυ και στις υπόλοιπες περιοχές. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 10 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στις βορειότερες περιοχές η μεγίστη θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Αίθριος καιρός. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτιροι και στα νότια τοπικά ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 12 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Αίθριος καιρός. Λίγες τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στις παραθαλάσσιες περιοχές η μεγίστη θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν. Πιθανότητα βροχών το βράδυ. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 12 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια προβλέπει για αύριο Παρασκευή η ΕΜΥ, με τοπικές βροχές ή καταιγίδες. Στη Δυτική Ελλάδα τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και αργότερα θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες. Ανεμοι: Στα δυτικά ασθενείς και στα ανατολικά νοτιοανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί. Πτώση σε όλη τη χώρα θα σημειώσει η θερμοκρασία.

ΠΗΓΗ: ΕΜΥ