Κοινωνία
Τετάρτη, 26 Μαΐου 2021 16:38

Έκλεβαν από καταστήματα κι αυτοκίνητα στα νότια προάστια της Αττικής

Eγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές από καταστήματα σε περιοχές των νοτίων προαστίων καθώς και κλοπές από αυτοκίνητα σε διάφορες περιοχές της Αττικής εξαρθρώθηκε από την ΕΛΑΣ.

Eγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές από καταστήματα σε περιοχές των νοτίων προαστίων καθώς και κλοπές από αυτοκίνητα σε διάφορες περιοχές της Αττικής εξαρθρώθηκε από την ΕΛΑΣ.

Ως μέλη της συνελήφθησαν προχθές στην Ηλιούπολη και στο κέντρο της Αθήνας δύο αλλοδαποί, ηλικίας 26 ετών, και μία 21χρονη Ελληνίδα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες είχαν συστήσει συμμορία από τον Ιανουάριο. Στην πράξη, ένας εκ των ανδρών έβρισκε τα καταστήματα που αργότερα θα «χτυπούσαν» στις περιοχές της Ηλιούπολης, Ελληνικού, Αργυρούπολης, Αλίμου και Γλυφάδας.

Μόλις το εντόπιζε, το προσέγγιζε και, παραβιάζοντας την κλειδαριά της κεντρικής θύρας με τη χρήση διαρρηκτικού εργαλείου, εισέρχονταν σε αυτό κι αφαιρούσε με γρήγορο ρυθμό χρήματα από την ταμειακή μηχανή, ηλεκτρονικές συσκευές και εμπορεύματα του καταστήματος.

Στη συνέχεια, μετέφερε άμεσα τα κλοπιμαία σε διαμέρισμα-καβάτζα που διατηρούσε με τους συνεργούς του στο κέντρο της Αθήνας, όπου τα έκρυβαν προσωρινά, προκειμένου να τα πουλήσουν αργότερα.

Επιπλέον, τα μέλη της συμμορίας στόχευαν και σε κλοπές από σταθμευμένα αυτοκίνητα, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους διάφορα τιμαλφή και ηλεκτρονικές συσκευές.

Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα, εξιχνιάστηκαν 29 περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών από καταστήματα και έξι περιπτώσεις κλοπών από αυτοκίνητα.

Η συνολική λεία της συμμορίας υπερβαίνει το ποσόν των 40.000 ευρώ.

Οι άνδρες κατηγορούμενοι έχουν συλληφθεί και στο παρελθόν για ομοειδή αδικήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, με δικογραφία σε βάρος τους για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της πλαστογραφίας, παράβασης του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί αλλοδαπών.

Η έρευνα για την εξιχνίαση και άλλων αξιόποινων πράξεων συνεχίζεται.