Πολιτική
Δευτέρα, 21 Μαΐου 2007 17:26

Champions League: Οι αστυνομικοί εμμένουν σε κινητοποιήσεις

ΑΚΑΡΠΗ απέβη η συνάντηση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Αναστάσιου Δημοσχάκη με τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα της Π.Ο.ΑΣ.Υ., προκειμένου να εξευρεθεί λύση σε ό,τι αφορά τις προαναγγελθείσες κινητοποιήσεις, κατά την ημέρα διεξαγωγής του τελικού του Champions League.

Το Προεδρείο της Π.Ο.ΑΣ.Υ., σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δημοσίας Τάξης, «έδειξε να παραμένει στάσιμο στις απόψεις που έχουν εκφραστεί, χωρίς να προχωρεί σε καμία περαιτέρω διευκρίνιση ή εξειδίκευση ως προς τη μορφή των κινητοποιήσεων που θα πραγματοποιήσουν».

Ο Α/ΕΛΑΣ ενημέρωσε τον Πρόεδρο και τους εκπροσώπους της Π.Ο.ΑΣ.Υ. ότι θα συγκληθεί το Συμβούλιο Επιτελικού Σχεδιασμού, με επικεφαλής τον ίδιο και τη συμμετοχή της ηγεσίας, για περαιτέρω εκτίμηση της καταστάσεως, καθώς και ότι για τις εν γένει προθέσεις των συνδικαλιστών θα υποβληθεί λεπτομερής αναφορά στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών για αξιολόγηση από ποινικής πλευράς, σε τυχόν παρεμπόδιση των αστυνομικών μέτρων.

Πρόσβαση φιλάθλων και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Οι θεατές που είναι εφοδιασμένοι με εισιτήρια για τις θύρες 1 έως 9 και τις θύρες 22-Γ έως 35, καθώς και τα άτομα με αναπηρικά αμαξίδια θα έχουν πρόσβαση στο συγκρότημα Ο.Α.Κ.Α. από τη Δυτική Είσοδο (Λεωφ. Κύμης) και την είσοδο του ΗΣΑΠ "Ειρήνη".

Οι θεατές που είναι εφοδιασμένοι με εισιτήρια για τις θύρες 7 έως 16, τις θύρες 20 έως 22 και τις θύρες 22 Γ έως 32 Α, θα έχουν πρόσβαση στο συγκρότημα Ο.Α.Κ.Α. από την είσοδο "ΙΑΣΩ" (Αγησιλάου) και την πεζογέφυρα Σπύρου Λούη, στη νοτιοανατολική πλευρά των εγκαταστάσεων.

Oι είσοδοι της εξωτερικής περιμέτρου του συγκροτήματος Ο.Α.Κ.Α., όπου θα γίνεται έλεγχος κατοχής - γνησιότητας των εισιτηρίων και αστυνομικός έλεγχος των εισερχομένων, θα ανοίξουν την 12.00' ώρα της 23-5-2007, ενώ

οι είσοδοι του Ολυμπιακού Σταδίου ( θύρες κερκίδων ), όπου θα γίνεται επανέλεγχος των εισιτηρίων και των θεατών, θα ανοίξουν την 18.45' ώρα της 23-5-2007.

H EΛΑΣ υπενθυμίζει ότι δεν θα επιτραπεί η είσοδος στους χώρους του Ο.Α.Κ.Α. φιλάθλων, που δεν έχουν εφοδιαστεί με εισιτήριο.

Εν τω μεταξύ, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή του Ο.Α.Κ.Α.:

- Διακοπή της κυκλοφορίας και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων, (με εξαίρεση τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και λοιπά διαπιστευμένα οχήματα), από 05.00΄ ώρα της 23-5-2007 έως την 10.00΄ ώρα της 24-5-2007, στις οδούς:

* Νερατζιωτίσσης, στο τμήμα της από τη Λεωφ. Κύμης έως την οδό Νηρηίδων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

* Αρτέμιδος, στο τμήμα της από κόμβο Νερατζιωτίσσης έως τη Λεωφ. Κηφισίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

- Διακοπή της κυκλοφορίας και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων, (με εξαίρεση τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και λοιπά διαπιστευμένα οχήματα), από 10.00΄ ώρα της 23-5-2007 έως την 10.00΄ ώρα της 24-5-2007, στις οδούς:

* Κύμης – Ομορφοκκλησιάς (Βεϊκου), στο τμήμα της από κόμβο Αττικής Οδού έως την οδό Τραλλέων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

* Λεωφ. Σπύρου Λούη, στο τμήμα της από τη Λεωφ. Κηφισίας έως τη Λεωφ. Κύμης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

* Μ. Αντύπα, στο τμήμα της από τη Λεωφ. Κύμης έως την οδό Φιλοθέης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, εξαιρουμένων των Δ.Χ.Ε. αυτοκινήτων τα οποία μπορούν να αποβιβάζουν και να επιβιβάζουν επιβάτες.

* Αναγεννήσεως, στο τμήμα της από τη οδό Ομορφοκκλησιάς (Βεϊκου), έως την οδό Δερμιδεσίου.

* Αγίου Γεωργίου, σε όλο το μήκος της από Καποδιστρίου έως Σπύρου Λούη.

- Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων (με εξαίρεση τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και λοιπά διαπιστευμένα οχήματα), από 16.00΄ ώρα της 23-5-2007, εφόσον οι κυκλοφοριακές συνθήκες το επιβάλλουν, στις οδούς:

* Καποδιστρίου, στο τμήμα της από τη Λεωφ. Κύμης έως της Λεωφ. Κηφισίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

* Παλαιολόγου, στο τμήμα της από τις οδούς Εθνικής Αντιστάσεως και Ανδρ. Παπανδρέου έως τη Λεωφ. Κηφισίας.

- Απαγόρευση της στάθμευσης των οχημάτων (με εξαίρεση τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και λοιπά διαπιστευμένα οχήματα), από 05.00΄ ώρα της 23-5-2007 έως 10.00΄ ώρα της 24-5-2007, στις οδούς:

* Βοηθητική Οδός (παράδρομος) της Λεωφ. Κηφισίας στο τμήμα της από το Κόμβο Αττικής Οδού (δαχτυλίδι) έως της Λεωφ. Σπύρου Λούη.

* Αγησιλάου, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

* Γ. Πιταρρά, στο τμήμα της από την οδό Αρτέμιδος έως την οδό Ανδρ. Παπανδρέου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

* Νέα Οδός Ο.Α.Κ.Α. σε όλο το μήκος της.

* Χαλανδρίου – Αμαρουσίου, στο τμήμα της από την οδό Σώρου έως την οδό Παραδείσου.

* Παραδείσου, από Λεωφ. Κηφισίας, έως Χαλανδρίου – Αμαρουσίου.

* Καποδιστρίου, από Λεωφ. Κηφισίας έως κόμβο Κύμης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

- Απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης όλων των οχημάτων (με εξαίρεση τα διαπιστευμένα λεωφορεία), κατά τις ώρες 07.00΄ έως 20.00΄ της 23-5-2007, καθ’ όλο το μήκος της Λεωφ. Βασ. Όλγας.

- Ακόμα θα είναι κλειστή η έξοδος Κύμης της Αττικής Οδού (έξοδος υπ’ αριθμ. 10) από 10.00΄ ώρας της 23-5-2007 έως τις πρωινές ώρες της επομένης 24-5-2007 και στις δύο κατευθύνσεις.

Ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος θα λειτουργήσει την Τετάρτη 23.5.07 ολόκληρο το 24ωρο. Τροποποιήσεις στις διαδρομές και το ωράριο λειτουργίας των γραμμών αστικών συγκοινωνιών http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/05/21/1335676.htm .