Κόσμος
Τετάρτη, 19 Μαΐου 2021 12:21

Ταϊβάν: Αυξάνεται το επίπεδο κινδύνου - Πολύ χαμηλό το ποσοστό των εμβολιασμών

Η Ταϊβάν θα μεταβεί στο επίπεδο κινδύνου 3 για τον κορωνοϊό, από τα 4 επίπεδα, αφού τα κρούσματα έχουν εξαπλωθεί, μολύνοντας περισσότερους από 1.300 ανθρώπους και σκοτώνοντας δύο.

Η Ταϊβάν θα μεταβεί στο επίπεδο κινδύνου 3 για τον κορωνοϊό, από τα 4 επίπεδα, αφού τα κρούσματα έχουν εξαπλωθεί, μολύνοντας περισσότερους από 1.300 ανθρώπους και σκοτώνοντας δύο.

Εμπειρογνώμονες στον τομέα της υγείας εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι η Ταϊβάν ήταν «θύμα της δικής της επιτυχίας» και βρέθηκε απροετοίμαστη απέναντι στην έξαρση της βρετανικής μετάλλαξης.

Το Κέντρο Διοίκησης για την Επιδημίαανέφερε 267 νέα τοπικά κρούσματα την Τετάρτη, μετά από 240 την Τρίτη και 333 τη Δευτέρα.

Η πανδημία παραμένει συγκεντρωμένη στις πόλεις της Ταϊπέι και της Νέας Ταϊπέι, οι οποίες εισήλθαν στο επίπεδο 3 το σαββατοκύριακο, αλλά έχουν αναφερθεί λοιμώξεις σε οκτώ άλλες πόλεις ή κομητείες, συμπεριλαμβανομένων 28 στην Τσανγκούα, 16 στην Ταογιουάν και οκτώ στη νότια Καοσιούνγκ.

Ο Shih-chung Chen, υπουργός Υγείας και Πρόνοιας, ανακοίνωσε ότι 400.000 νέες δόσεις του εμβολίου AstraZeneca θα έφθαναν από την Ευρώπη, μέσω του προγράμματος Covax. Το ιατρικό προσωπικό και οι εργαζόμενοι πρώτης γραμμής σε ξενοδοχεία καραντίνας και σταθμούς δοκιμών θα έχουν προτεραιότητα για τις δόσεις μόλις αποδεσμευτούν.

Το ποσοστό εμβολιασμού της Ταϊβάν είναι χαμηλό. Η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη διαθέσει επαρκείς δόσεις για ολόκληρο τον πληθυσμό και η απορρόφηση από την κοινότητα ήταν χαμηλή πριν από το ξέσπασμα. Την περασμένη εβδομάδα, οι εμβολιασμοί έχουν αυξηθεί και μερικές από τις 300.000 δόσεις που φοβούνταν ότι θα λήξουν κάποτε πριν μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν αναμένεται να χρησιμοποιηθούν εντός της εβδομάδας.

Η Ταϊβάν έχει παραγγείλει 20 εκατομμύρια δόσεις, συμπεριλαμβανομένης της Moderna, για πληθυσμό 24 εκατομμυρίων, αλλά οι περισσότερες δεν έχουν φτάσει ακόμη και έχουν επηρεαστεί από τις ελλείψεις παγκοσμίως.

Το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού περίπου 1% είναι μεταξύ των ανησυχιών που έχουν οι εμπειρογνώμονες στον τομέα της υγείας σχετικά με την ικανότητα της Ταϊβάν να περιορίσει το ξέσπασμα και να επιστρέψει σε μια ζωή χωρίς Covid.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Guardian