Κοινωνία
Τετάρτη, 19 Μαΐου 2021 12:21

Καβάλα: Συμμορία διακινούσε χασίς και κοκαΐνη - Έξι συλλήψεις

Τέσσερα μέλη συμμορίας που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών στον νομό Καβάλας, καθώς και δύο άτομα τα οποία παρείχαν συνδρομή στα μέλη της σε μεταφορά ναρκωτικών συνελήφθησαν το περασμένο διήμερο στην πόλη και σε οικισμό της Καβάλας.

Τέσσερα μέλη συμμορίας που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών στον νομό Καβάλας, καθώς και δύο άτομα τα οποία παρείχαν συνδρομή στα μέλη της σε μεταφορά ναρκωτικών συνελήφθησαν το περασμένο διήμερο στην πόλη και σε οικισμό της Καβάλας.

Οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο επιχείρησης που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, στην οποία συνέδραμαν αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολή Εγκλήματος.

Πρόκειται για τέσσερις Έλληνες και δύο αλλοδαπούς, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης και για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί αλλοδαπών, κατά περίπτωση.

Προηγήθηκαν έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών με τη συνδρομή του Αστυνομικού Σταθμού Νέας Περάμου, από τις οποίες προέκυψε ότι οι τέσσερις από τους δράστες (δύο αλλοδαποί και δύο Έλληνες) ενώθηκαν και δημιούργησαν δομημένη εγκληματική συμμορία, με διακριτούς ρόλους και σκοπό τη διακίνηση ακατέργαστου χασίς και κοκαΐνης στον νομό Καβάλας.

Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι ο ένας από τους αλλοδαπούς δράστες είχε ηγετικό ρόλο στη σπείρα κι αναλάμβανε την αποθήκευση - απόκρυψη των ναρκωτικών σε δασική περιοχή του Αγίου Ανδρέα Καβάλας, ενώ οι άλλοι τρεις ήταν επιφορτισμένοι με την μεταφορά και διακίνησή τους.

Στο σημείο απόκρυψης (καβάτζα) οι δράστες αποθήκευαν τα ναρκωτικά μοιρασμένα με τρόπο ώστε να είναι έτοιμα προς διακίνηση, ενώ κατά τη μετάβαση και παραλαβή τους χρησιμοποιούσαν μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, με σκοπό να αποφεύγουν τον έλεγχο και την ταυτοποίηση τους από τις αστυνομικές αρχές.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των ερευνών προέκυψε ότι οι άλλοι δύο Έλληνες δράστες, το πρωί της Δευτέρας παρείχαν συνδρομή στη σπείρα για τη μεταφορά ποσότητας ναρκωτικών. Συγκεκριμένα, ενεργώντας από κοινού και υπό την καθοδήγηση μέλους της, με τη χρήση ενός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου και μίας μοτοσικλέτας, μετέφεραν χασίς από τη Θεσσαλονίκη στο εν λόγω σημείο απόκρυψης.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, βρέθηκαν στο σημείο απόκρυψης των ναρκωτικών σάκος που περιείχε 24 νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστο χασίς συνολικού βάρους 2 κιλών και 908 γραμμαρίων, κουτί με 16 νάιλον συσκευασίες με κοκαΐνη συνολικού βάρους 17,4 γραμμαρίων και ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Σε έρευνες στα σπίτια των δραστών βρέθηκαν μικροποσότητες ακατέργαστου χασίς, μέσα νόθευσης ναρκωτικών ουσιών, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, 3.945 ευρώ, δύο μπουφάν και τρία κράνη μηχανής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.