Πολιτική
Τρίτη, 22 Μαΐου 2007 13:25

Δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές ο Γ. Παπαντωνίου

«Υπό τις παρούσες συνθήκες δεν μπορώ, παρά τη θέλησή μου, να τεθώ στην κρίση του λαού στις προσεχείς εκλογές, παραμένω όμως ενεργός στην πολιτική μας ζωή», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο βουλευτής Α' Αθήνας και πρώην υπουργός στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ Γιάννος Παπαντωνίου.

Ο κ. Παπαντωνίου στη δήλωσή του κάνει λόγο για αποτελμάτωση και οπισθοδρόμηση της χώρας. Προσθέτει ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποδείχθηκε ανίκανη και επικίνδυνη και ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πείσει ότι μπορεί να υλοποιήσει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα προοδευτικών μεταρρυθμίσεων.

Ο κ. Παπαντωνίου αναφέρει ακόμη ότι τα αρχηγικά πρότυπα κομματικής λειτουργίας δεν έχουν θέση στις σύγχρονες κοινοβουλευτικές δημοκρατίες και σε άλλο σημείο προσθέτει ότι «τακτικές αποκλεισμών εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες και σίγουρα δεν οδηγούν στην ανανέωση που προκύπτει μόνο μέσα από τη δημοκρατική αντιπαράθεση ιδεών και απόψεων».

Ο κ. Παπαντωνίου επικρίνει στη δήλωσή του τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Παπανδρέου: «Με απομάκρυνε από το κόμμα μου, την Κοινοβουλευτική Ομάδα, το Εθνικό Συμβούλιο και το Συνέδριο, με τρόπο αντιδημοκρατικό και αντικαταστατικό, για λόγους μη κατανοητούς, ούτε από εμένα ούτε από την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών».