Πολιτική
Τρίτη, 22 Μαΐου 2007 20:50

ΠΑΣΟΚ: Διάβημα για περιφρόνηση της Βουλής από JP Morgan, ΝΑΜ

Να δώσει στοιχεία στη Βουλή για το θέμα των ομολόγων ζητά από την κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ και, την κατηγορεί ότι προσπαθεί να συγκαλύψει την υπόθεση και να παρακάμψει τη Βουλή.

«Το Κοινοβουλευτικό Συμβούλιο αποφάσισε να επαναφέρει την ερώτηση-αίτηση κατάθεσης εγγράφων με την υπογραφή όλων των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, κατόπιν της άρνησης της κυβέρνησης να δώσει στοιχεία, επίσης την κατάθεση επερώτησης για το ίδιο θέμα, και τρίτον, να γίνει σήμερα διάβημα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ προς την πρόεδρο της Βουλής για την απαράδεκτη εξέλιξη του αιτήματος ακρόασης των υπευθύνων της JP Morgan και του υπευθύνου της North Asset Management, κ. Παπαμαρκάκη», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου.

«Είναι προφανές» συνέχισε «ότι τμήμα του κυβερνητικού σχεδιασμού είναι η παράκαμψη της Βουλής, όπως αποδεικνύει και η μη κατάθεση των στοιχείων στη Βουλή... Δεν μπορεί κανείς, όποιες πλάτες κι αν έχει να είναι πάνω από τη Βουλή των Ελλήνων... Kανείς δεν θα έπρεπε να αποκλείσει ότι θα ήταν πάρα πολύ ενδιαφέρον για το FSA (Λονδίνου) να πληροφορηθεί τη συμπεριφορά των δύο ελεγχόμενων πλευρών JP Morgan και North Asset Management στην παράκαμψη της ευθύνης να ενημερώσουν το ελληνικό Κοινοβούλιο», υπογράμμισε ο κ. Ευθυμίου.

Ο κ. Ευθυμίου είπε, επίσης, ότι «το πόρισμα της υπηρεσίας Ζορμπά πρέπει να παραδοθεί στην τακτική δικαιοσύνη και στον εισαγγελέα που πραγματοποιεί τις αντίστοιχες έρευνες.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι «αν η κυβέρνηση επιμένει ότι η υπόθεση λεηλασίας των ταμείων αφορά ένα μόνο ομόλογο, το ΤΕΑΔΥ και άλλα τρία ταμεία που προμηθεύτηκαν αυτό το ομόλογο της JP Morgan, ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι η υπόθεση αφορά τουλάχιστον άλλα οκτώ σύνθετα δομημένα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, που κατέληξαν στα ταμεία και άγνωστο αριθμό σύνθετων δομημένων τραπεζικών ομολόγων και τα ταμεία είναι τουλάχιστον 24».