Αθλητικά
Παρασκευή, 14 Μαΐου 2021 13:03

Στη Βουδαπέστη η Εθνική ομάδα κολύμβησης

Αναχώρησε σήμερα το πρωί για τη Βουδαπέστη η αποστολή της Εθνικής ομάδας κολύμβησης, που θα συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, οι αγώνες του οποίου ξεκινούν τη Δευτέρα 17 Μαΐου.

Αναχώρησε σήμερα το πρωί για τη Βουδαπέστη η αποστολή της Εθνικής ομάδας κολύμβησης, που θα συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, οι αγώνες του οποίου ξεκινούν τη Δευτέρα 17 Μαΐου.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες, σε αριθμό αθλητών αποστολές της Ελλάδας στην ιστορία, μια αποστολή που τρέφει αρκετές ελπίδες μετέχοντας στο πιο ποιοτικό κι ανταγωνιστικό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών.

«Όλες οι χώρες της Ευρώπης στέλνουν στη Βουδαπέστη την αφρόκρεμα της κλασικής κολύμβησης. Είναι χαρακτηριστικό ότι τρεις μεγάλες και παραδοσιακές ευρωπαϊκές δυνάμεις, η Ουγγαρία, η Ιταλία και η μεγάλη Βρετανία, θα λάβουν μέρος στην διοργάνωση με περισσότερους από 160 κολυμβητές και κολυμβήτριες», δήλωσε  ο αρχηγός της αποστολής, Νίκος Ξυλούρης.

Την αποστολή στην Βουδαπέστη συνόδευσαν πέντε ομοσπονδιακοί προπονητές, μεταξύ των οποίων και ο Τάσος Καράμπελας, ο οποίος εξηγεί τους λόγους για τους οποίους το φετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα είναι το πιο ανταγωνιστικό των τελευταίων ετών:

«Πρόκειται για τους πρώτους μεγάλους αγώνες μετά από παρέλευση ενάμιση χρόνου. Είναι το πρώτο δυνατό τεστ ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων που θα ακολουθήσουν στο Τόκιο. Αυτό το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα δεν θα είναι σαν τα προηγούμενα, θα είναι τρομερά ανταγωνιστικό».

Αναφορά στη συμμετοχή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα έκανε και ο έτερος υπεύθυνος του αθλήματος, ο Γιάννης Νάτσιος:

«Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους αθλητές, όπως είναι ο Γκολομέεφ, ο Βαζαίος, ο Δημητριάδης και η Δράκου που έχουν τέσσερις συμμετοχές σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, αλλά και από νέα παιδιά με μεγάλες δυνατότητες. Δείχνουμε εμπιστοσύνη στους έμπειρους αθλητές και δίνουμε ευκαιρίες στους νεότερους. Έχουμε ελπίδες για σημαντικές διακρίσεις».