Πολιτική
Πέμπτη, 24 Μαΐου 2007 15:20

Επίθεση Γ. Παπανδρέου στην κυβέρνηση για τα ομόλογα

Εντονη κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική της συνολικά στη διάρκεια της τελευταίας τριετίας, άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, από το βήμα της ετήσιας Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ), ενώ παράλληλα ανέπτυξε τις βασικές κατευθυντήριες γραμμές της πολιτικής του κόμματός του, όπως καθορίστηκαν από το πρόσφατο Συνέδριο του κόμματος.

«Η εμπειρία των τριών τελευταίων ετών στη χώρα μας είναι απολύτως σαφής: Οι πολιτικές που ακολουθήθηκαν, πόλωσαν, αδίκησαν, έγιναν βίαια και χωρίς διάλογο. Και όχι μόνο απέτυχαν, αλλά και πήγαν την χώρα μας πολύ πιο πίσω. Χάθηκε η αξιοπιστία και η εμπιστοσύνη. Η σημερινή κυβέρνηση κατάφερε με την πολιτική της να υπονομεύσει την αξιοπιστία της πολιτείας στον πολίτη, στη δικαιοσύνη, στα σώματα ασφαλείας, στην δημόσια διοίκηση, στα κόμματα, στους επιχειρηματίες, στα συνδικάτα», ανέφερε κ. Παπανδρέου.

Μιλώντας ειδικότερα για τον τομέα της οικονομίας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στο θέμα των ομολόγων, επισημαίνοντας ότι «οι αποκαλύψεις είναι πλέον καθημερινές και εκθέτουν την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό προσωπικά. Είναι πλέον σαφές πως δεν έχουμε να κάνουμε με ένα ομόλογο, με ένα ταμείο, με έναν «ανίδεο διοικητή», αλλά έχουμε να κάνουμε με ένα οργανωμένο σχέδιο που αφορούσε δεκάδες ταμεία, με κεντρικό σχεδιασμό και με σαφείς πολιτικές ευθύνες που πρέπει να αναληφθούν».

ΑΠΕ-ΜΠΕ