Υπάρχει ανησυχία αφού είναι πιθανό κάποια κομμάτια του να πέσουν σε κατοικημένες περιοχές.
Αργά το βράδυ του Σαββάτου 8 Μαΐου ή νωρίς το πρωί της Κυριακής 9 Μαΐου αναμένεται να εισέλθει στην ατμόσφαιρα της Γης ο μεγάλος κινεζικός πύραυλος που είχε εκτοξευτεί στις 29 Απριλίου από την Γη μεταφέροντας το πρώτο τμήμα του διαστημικού σταθμού που κατασκευάζει η Κίνα.
Η κινεζική υπηρεσία διαστήματος δεν ακολούθησε την συνήθη σε αυτές τις περιπτώσεις διαδικασία και δεν προγραμμάτισε τον πύραυλο έτσι ώστε να επιστρέψει και να πέσει σε κάποιο από τα συγκεκριμένα σημεία που έχουν επιλεχθεί στον πλανήτη για αυτές τις περιπτώσεις.
Πρόκειται για απομονωμένες περιοχές στους ωκεανούς στις οποίες στέλνονται οι πύραυλοι που εκτοξεύουν διαστημικά φορτία και διαστημόπλοια καθώς και οι δορυφόροι που έχει ολοκληρωθεί η αποστολή τους. Η ελεγχόμενη πτώση σε αυτές τις περιοχές αποκλείει κάθε πιθανότητα κινδύνου από την πτώση αυτών των αντικειμένων.
Η Διοίκηση Διαστήματος των ΗΠΑ παρακολουθεί την πορεία του κινεζικού πυραύλου που περιστρέφεται γύρω από τον πλανήτη μας αλλά αυτός κινείται με ταχύτητα 30 χιλιάδων χλμ./ώρα και έτσι δεν μπορεί κανείς να προβλέψει ακόμη το σημείο από το οποίο θα εισέλθει τελικά στην γήινη ατμόσφαιρα και αν απειλείται κάποια κατοικημένη περιοχή.
Το σημείο εισόδου αναμένεται να γίνει γνωστό λίγες ώρες πριν ο πύραυλος πραγματοποιήσει την τελική του… βουτιά στον πλανήτη μας. Μεγάλο μέρος του αναμένεται να καταστραφεί από την τριβή με την ατμόσφαιρα αλλά επειδή πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο πύραυλο βάρους 22 τόνων είναι πιθανό κάποια κομμάτια του να καταφέρουν να περάσουν την «δοκιμασία» της τριβής και να πέσουν στην επιφάνεια του πλανήτη.
Οι κινέζοι αξιωματούχοι κρατούσαν σιγή ιχθύος για το όλο θέμα τις προηγούμενες μέρες και μόλις την Παρασκευή μετά την μεγάλη δημοσιότητα που έλαβε το θέμα εμφανίστηκαν για να πουν ότι ο πύραυλος έχει κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο και υλικά ώστε να καταστραφεί στην ατμόσφαιρα ολοσχερώς και ότι σε κάθε περίπτωση η απειλή είναι από ανύπαρκτη ως απειροελάχιστη. To ίδιο υποστηρίζουν και πολλοί ειδικοί αλλά σε κάθε περίπτωση αυτό μένει να αποδειχθεί στην πράξη…