Αθλητικά
Πέμπτη, 06 Μαΐου 2021 09:39

ESPN: Διετής αποκλεισμός για τις ομάδες που δεν απαρνούνται την ευρωπαϊκή Super League

Η UEFA μελετά την επιβολή ποινής διετούς αποκλεισμού για τους συλλόγους που εξακολουθούν να συνδέονται με το πρότζεκτ της ευρωπαϊκής Σούπερ Λίγκας.

Η UEFA μελετά την επιβολή ποινής διετούς αποκλεισμού για τους συλλόγους που εξακολουθούν να συνδέονται με το πρότζεκτ της ευρωπαϊκής Σούπερ Λίγκας.

Αυτό ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο ESPN, προσθέτοντας πως πέντε σύλλογοι κινδυνεύουν να αποκλειστούν τις επόμενες δύο περιόδους από τις διοργανώσεις που διαχειρίζεται η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία. 

Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, τις τελευταίες 10 ημέρες η UEFA είχε επαφή με τους 12 ιδρυτικούς συλλόγους της αποτυχημένης προσπάθειας και κατέληξε σε συμφωνία για μια μικρή ποινή και τη δέσμευση να μην προχωρήσουν με τη δημιουργία του ελίτ αυτού πρωταθλήματος.

Η συμφωνία έγινε έγινε με όλους τους αγγλικούς συλλόγους και την Ατλέτικο Μαδρίτης, όχι όμως και με τους υπόλοιπους πέντε. 

Η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα, η Γιουβέντους, η Μίλαν και η Ίντερ, πάντοτε σύμφωνα με το ESPN, δεν συμφώνησαν με την πρόταση και, προς το παρόν, εξακολουθούν να συνδέονται με το πρότζεκτ.

Εξ αυτών, η νέα πρωταθλήτρια Ιταλίας, Ίντερ, φέρεται να βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με την UEFA, αλλά αυτή δεν έχει επιτευχθεί ακόμη.

Οι άλλες τέσσερις ομάδες, από την άλλη πλευρά, αντιτίθενται στο άρθρο 51 του καταστατικού της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας, το οποίο απαγορεύει στα σωματεία-μέλη της UEFA να κάνουν ό, τι έκαναν (συνεταιρισμό) χωρίς την άδειά της.