Πολιτική
Τρίτη, 29 Μαΐου 2007 12:40

Στη δημοσιότητα τα «πόθεν έσχες» των βουλευτών

Δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των βουλευτών και ευρωβουλευτών, οικονομικού έτους 2006 (χρήση 2005).

Σύμφωνα με τον γ’ αντιπρόεδρο της Βουλής και πρόεδρο της επιτροπής Ι. Τραγάκη, «δεν υπήρξαν ουσιώδεις μεταβολές» στα «πόθεν έσχες» των υποχρέων. Επισήμανε, δε, ότι ο έλεγχος των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των βουλευτών, ευρωβουλευτών, τέως βουλευτών, τέως ευρωβουλευτών και υπευθύνων οικονομικών των κομμάτων «δεν γίνεται από τις υπηρεσίες της Βουλής αλλά από Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών, που έχουν επιλεγεί από τα μεγαλύτερα ελεγκτικά γραφεία της χώρας».

Στις δηλώσεις έχει καταχωρηθεί και το Ε9, το έντυπο δηλαδή της Εφορίας, στο οποίο αναφέρονται όλες οι ιδιοκτησίες των βουλευτών. Όπως είπε ο κ. Τραγάκης, «μετά από επίπονη εργασία και έλεγχο όλων των στοιχείων είμαστε σε θέση να δηλώνουμε με σιγουριά ότι αυτή τη στιγμή έχουμε ένα πλήρες περιουσιολόγιο (δηλαδή ένα μίνι κτηματολόγιο) όλων των υπόχρεων βουλευτών, Ευρωβουλευτών, τέως βουλευτών, τέως Ευρωβουλευτών και υπευθύνων οικονομικών των κομμάτων. Αυτή πλέον είναι μια βάση δεδομένων πολύ χρήσιμη και για το μέλλον».

Επίσης, πρόσθεσε ο κ. Τραγάκης, «ολοκληρώθηκε και η καταγραφή όλων των κατεχομένων μετοχών όλων των εμπλεκομένων με υπενθύμιση ότι απαγορεύεται η συναλλαγή και επιτρέπεται μόνο η πώληση των κατεχομένων μετοχών», ενώ «έγινε πλήρης καταγραφή και έλεγχος όλων των εισοδημάτων τους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ