Αθλητικά
Τρίτη, 29 Μαΐου 2007 18:21

Η ΑΕΚ ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση του Ριβάλντο

Την απόκτηση του Ριβάλντο ανακοίνωσε και επίσημα η ΑΕΚ.

Στη σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της ομάδας αναφέρονται τα εξής: «Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Vitor Borba Ferreira Rivaldo. Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας δύο χρόνων».

Μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής του ο Rivaldo έκανε τις πρώτες του δηλώσεις στο www.aekfc.gr:

Τι μέτρησε στην απόφαση σου να έρθεις στην ΑΕΚ;

Πέρα απο το γεγονός ότι η ΑΕΚ είναι μια μεγάλη ομάδα, στην απόφασή μου έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι η Αθήνα είναι μια πόλη, στην οποία η οικογένεια μου είναι ευτυχισμένη. Όταν, λοιπόν, ξαφνικά προέκυψε ένα απρόβλεπτο συμβάν με την προηγούμενη ομάδα μου, αποφάσισα να δεχτώ την πρόταση της ΑΕΚ, διότι είναι μια ομάδα με προοπτικές. Έφυγα από μια μεγάλη ομάδα, τον Ολυμπιακό, για να πάω σε μια άλλη μεγάλη ομάδα, που είναι η ΑΕΚ.

Ο κόσμος περιμένει με ανυπομονησία να σε δει με τη φανέλα της ΑΕΚ. Τι θα ήθελες να πεις στους φιλάθλους της ομάδας;

Το μόνο που έχω να πω είναι ότι ο κόσμος θα έχει ενα Ριβάλντο με όρεξη να κερδίζει, να γίνει πρωταθλητής. Οι οπαδοί μπορούν να μείνουν ήσυχοι για το ότι θα δίνω το καλύτερο μου εαυτό μέσα στο γήπεδο.

Ίδια χώρα, ίδιοι στόχοι, διαφορετική ομάδα. Τι αλλάζει για σένα;

Το γεγονός ότι η χώρα και οι στόχοι είναι ίδιοι βοηθάει πάρα πολύ. Αυτό που θα πρέπει να κάνω είναι να προσαρμοστώ στην καινούργια μου ομάδα και στους καινούργιους μου συμπαίκτες.

Ποιες είναι οι βλέψεις σου με την ΑΕΚ;

Να γίνουμε πρωταθλητές και να περάσουμε τα προκριματικά του Champions League.

Είπες ότι η ΑΕΚ είναι μια ομάδα με προοπτικές. Για τη νέα σεζόν έχει ήδη πραγματοποιήσει ορισμένες μεταγραφές όπως του Αρουαμπαρένα, του Ενσαλίβα και του Ράμος. Πως βλέπεις τις προοπτικές της ΑΕΚ για τη νέα χρονιά;

Είμαι σίγουρος ότι ο προπονητής γνωρίζει πολύ καλά ποιους επιλέγει και ότι όποιος υπογράφει συμβόλαιο με την ΑΕΚ αξίζει ως παίκτης.

Τον Αύγουστο η ΑΕΚ θα δώσει προκριματικά για την είσοδό της στο Champions League και στην κλήρωση θα είναι στο γκρουπ των αδυνάτων. Σε αγχώνει αυτό το γεγονός;

Ο άμεσος στόχος σε αυτή τη διοργάνωση είναι να προκριθούμε στους ομίλους. Σίγουρα δεν θα είναι εύκολο, αλλά δεν μπορώ να πω ότι με αγχώνει κάτι. Θα κάνουμε το καλύτερο.