Αθλητικά
Σάββατο, 01 Μαΐου 2021 10:12

Αργεντινή: «Αργός και βασανιστικός ο θάνατος του Μαραντόνα»

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, για τον τρόπο που πέθανε ο Ντιέγκο Μαραντόνα, περιλαμβάνονται στο πόρισμα της ομάδας των ειδικών ιατρικών εμπειρογνωμόνων που ερεύνησαν τα αίτια που προκάλεσαν τον θάνατο του Αργεντινού θρύλου του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, για τον τρόπο που πέθανε ο Ντιέγκο Μαραντόνα, περιλαμβάνονται στο πόρισμα της ομάδας των ειδικών ιατρικών εμπειρογνωμόνων που ερεύνησαν τα αίτια που προκάλεσαν τον θάνατο του Αργεντινού θρύλου του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Όπως προκύπτει από το συμπέρασμα της ομάδας αυτής ο «Ντιεγκίτο» πέθανε «αργά και βασανιστικά», καθώς όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση που συνέταξαν οι ειδικοί «άρχισε να "σβήνει" τουλάχιστον 12 ώρες πριν ξεψυχήσει»!

Οι εμπειρογνώμονες θεωρούν ότι ο διάσημος Αργεντινός «εγκαταλείφθηκε στην μοίρα του» από την ιατρική ομάδα που τον φρόντιζε πριν «φύγει» από τη ζωή, παρέχοντάς του «ανεπαρκή» θεραπεία.

Το πόρισμα των 70 σελίδων που συντάχθηκε από τη συγκεκριμένη ιατρική ομάδα περιλαμβάνει με κάθε λεπτομέρεια όλα όσα συνέβησαν κι επέφεραν το μοιραίο, μετά από σχετικό αίτημα της δικαιοσύνης.

Η έρευνα των εισαγγελικών αρχών ξεκίνησε αμέσως μετά την 25η Νοεμβρίου 2020, ημέρα που ο Μαραντόνα άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 60 ετών στην περιοχή Τίγκρε του Μπουένος Αϊρες.

Τότε με δηλώσεις τους οι δύο από τις πέντε κόρες του εκλιπόντος, η 31χρονη Τζιανίνα και η 24χρονη Τζιάνα, είχαν κατηγορήσει ευθέως τον προσωπικό γιατρό του πατέρα τους, τον νευροχειρουργό, Λεοπόλδο Λούκε, ως υπεύθυνο για την επιδείνωση της υγείας του Μαραντόνα, με αποτέλεσμα οι αρχές να ξεκινήσουν έρευνα για να προσδιριστεί εάν υπήρξε αμέλεια στη διάρκεια της ιατρικές του περίθαλψης.

Η ιατρική επιτροπή, αποτελούμενη από 20 εμπειρογνώμονες, συμπεριλαμβανομένων ιατροδικαστών παθολόγων, που πραγματοποίησαν την αυτοψία και ειδικών από διάφορους ιατρικούς κλάδους, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο πρώην αρχηγός της Αργεντινής και παγκόσμιος πρωταθλητής «θα είχε περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης εάν είχε νοσηλευτεί σε κατάλληλο κέντρο φροντίδας».

«Λαμβάνοντας υπ΄ όψιν την κλινική, κλινικο-ψυχιατρική εικόνα και την κακή γενική κατάσταση, θα έπρεπε να είχε συνεχίσει την αποκατάσταση και την διεπιστημονική θεραπεία, σε κατάλληλο ίδρυμα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση.

Σε επτά άτομα έχει επικεντρωθεί η έρευνα, συγκεκριμένα στον νευροχειρουργό, Λεοπόλδο Λούκε, στην ψυχίατρο, Αγκουστίνα Κοσάτσοφ, σε έναν ψυχολόγο, σε δύο νοσηλευτές που βρισκόταν στο πλευρό του Μαραντόνα, καθώς και στον επόπτη αυτών των νοσοκόμων και σ΄ έναν ιατρό.

Στην Αργεντινή, οι ποινές για παραμέληση, εγκατάλειψη ή ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, τιμωρούνται με φυκλάκιση από 5 έως 15 έτη.