Πολιτική
Τετάρτη, 30 Μαΐου 2007 15:06

Γ. Καρατζαφέρης: Κέρδος για τη δημοκρατία αν προκύψει πεντακομματική Βουλή

Τους βασικούς άξονες του προγράμματος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού (ΛΑΟΣ) παρουσίασε σήμερα ο πρόεδρος του κόμματος, Γιώργος Καρατζαφέρης, σε συνέντευξη Τύπου εφ όλης της ύλης στο Ζάππειο.

Ο κ. Καρατζαφέρης χαρακτήρισε κατ'αρχήν χρυσή ευκαιρία τις επόμενες εκλογές, προκειμένου, όπως είπε, να κερδίσει η δημοκρατία αν προκύψει πεντακομματική Βουλή με την είσοδο του κόμματός του, συμπληρώνοντας ότι θα αυξηθεί η δυνατότητα παρέμβασης των πολιτών. Σημείωσε επίσης ότι δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία, αφού τα δυο μεγάλα κόμματα ήδη συζητούν την αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Καρατζαφέρης ανέφερε ότι το κόμμα του θα προωθήσει:

- Νέο εκλογικό σύστημα με την καθιέρωση της απόλυτης απλής αναλογικής.

- Αναμόρφωση του ασφαλιστικού με καθιέρωση ενιαίας εθνικής σύνταξης για όλους τους Ελληνες.

- Δημιουργία δικαστηρίου που θα δικάζει υποθέσεις όπου εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα. Σημείωσε ότι οικονομικά εγκλήματα στα οποία ενέχονται πολιτικά πρόσωπα δεν θα παραγράφονται.

- Αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος με καθιέρωση τριών ζωνών στην επικράτεια, με διαφορετικούς φορολογικούς συντελεστές.

- Καθιέρωση ενιαίου τέλους για επαγγέλματα που είναι δύσκολο να ελεγχθούν, αλλά με διαφορετικό συντελεστή ανάλογα με την περιοχή.

- Αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας. Η Πολιτεία θα αναλαμβάνει όλα τα έξοδα ενός παιδιού από τη στιγμή που γεννιέται μέχρι τη στράτευσή του.

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ μίλησε ακόμη για στελέχωση των ανεξάρτητων διοικητικών αρχών από το Γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας, κατάργηση της φυλάκισης για χρέη προς το δημόσιο και αντικατάστασή της με κοινωνική εργασία και τέλος ανακοίνωσε «πόλεμο κατά της ακρίβειας».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του, ο κ. Καρατζαφέρης έκανε λόγο για "κολοβή δημοκρατία" και πρότεινε να γίνονται δυο δημοψηφίσματα κάθε χρόνο, ενώ χαρακτήρισε πληγή της οικονομίας το τραπεζικό σύστημα και πρότεινε τη θέσπιση Επιτρόπου, με ελεγκτικές αρμοδιότητες, για τις τράπεζες.

Περί συνεργασιών

Για το θέμα των συνεργασιών, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. ανέφερε ότι είναι έτοιμος να συνεργαστεί ακόμη και με την κ. Παπαρήγα και με όποιον άλλον, εφ όσον συμφωνήσει με τον άξονα των προτάσεών του.

Ερωτηθείς για τον Πέτρο Μαντούβαλο ανέφερε ότι συνταντήθηκε χθες μαζί του, σημείωσε ότι το κόμμα του δεν βγάζει δικαστικές αποφάσεις και υπογράμμισε ότι οι λίστες του ΛΑ.Ο.Σ είναι ανοιχτές για την αποδόμηση του δικομματισμού και από αυτή την προσπάθεια δεν αποκλείεται κανένας.

Για το θέμα των μετεκλογικών συμμαχιών, ανέφερε ότι οι συμμαχίες είναι υγεία και επανέλαβε ότι είναι ανοιχτός με όποιον συμφωνήσει στους άξονες του προγράμματός του.

Εξάλλου, ο κ. Καρατζαφέςρης ανακοίνωσε πως συναντήθηκε χθες με τον Αρχιεπίσκοπο και ότι ο κ. Χριστόδουλος θα παρευρεθεί στα βαφτίσια του εγγονού του Γιώργου, στις 14 Ιουλίου.

Για ΠΓΔΜ και Τουρκία

Ερωτηθείς για το θέμα με την ΠΓΔΜ και για την πορεία της Τουρκίας στην Ευρώπη, τόνισε ότι θα πρέπει να γίνουν δημοψηφίσματα για να αποφασίσει ο ελληνικός λαός.

Για το θέμα των μεταναστών ανέφερε ότι η χώρα μας θα πρέπει να κρατήσει όσους της χρειάζονται και για τους υπόλοιπους να έρθει σε συνεννόηση με τον ΟΗΕ.

Τέλος επέκρινε έντονα τους κ.κ. Κ. Καραμανλή, Γ. Παπανδρέου και Ντόρα Μπακογιάννη κάνοντας λόγο για οικογενειοκρατία, ενώ εστράφη κατά της κυβέρνησης λέγοντας ότι έχει διορίσει στον κυβερνητικό μηχανισμό συγγενείς και κουμπάρους των πολιτικών προσώπων.

Πηγή ΑΠΕ