Κοινωνία
Τετάρτη, 28 Απριλίου 2021 15:57

Στο «τραπέζι» των ειδικών sms και διαδημοτικές - Ανακοινώσεις Χαρδαλιά το απόγευμα

Εν αναμονή της εισήγησης των ειδικών που συνεδριάζουν για περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων, όλα δείχνουν ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις απελευθερώνονται από τη Δευτέρα του Πάσχα, εντός της οικείας περιφερειακής ενότητας. Το πρώτο 15νθήμερο του Μαΐου αναμένεται να καταργηθεί και το sms στο 13033 για το λιανεμπόριο. Στη σημερινή ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών για την πορεία της πανδημίας το παρών θα δώσει ο Νίκος Χαρδαλιάς. Το πιθανότερο σενάριο είναι η κατάργηση του μέτρου από τις 3 Μαΐου, οπότε ανοίγει η εστίαση, ή το αργότερο στις 15 Μαΐου, ημέρα ορόσημο για το άνοιγμα του τουρισμού.

Εν αναμονή της εισήγησης των ειδικών που συνεδριάζουν για περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων, όλα δείχνουν ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις απελευθερώνονται από τη Δευτέρα του Πάσχα, εντός της οικείας περιφερειακής ενότητας. Το πρώτο 15νθήμερο του Μαΐου αναμένεται να καταργηθεί και το sms στο 13033 για το λιανεμπόριο. Στη σημερινή ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών για την πορεία της πανδημίας το παρών θα δώσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Στην καθιερωμένη ενημέρωση από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, θα συμμετέχουν η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης.

 

Το πιθανότερο σενάριο είναι η κατάργηση του μέτρου από τις 3 Μαΐου, οπότε ανοίγει η εστίαση, ή το αργότερο στις 15 Μαΐου, ημέρα ορόσημο για το άνοιγμα του τουρισμού.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άρης Σκέρτσος, δήλωσε πως «στο πρώτο 15νθήμερο Μαΐου θα σταματήσουν τα sms στο 13033».

Χθες, η κυβερνητική εκπρόσωπος Aριστοτελία Πελώνη, δήλωσε πως «το θέμα των sms θα εξεταστεί θα υπάρχουν κεντρικές επίσημες ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες. Ως προς τις υπερτοπικές, ισχύει ό,τι έχει ανακοινωθεί, απελευθέρωση στις 15 Μαΐου. Ως προς τις διαδημοτικές, εκτιμώ ότι με το άνοιγμα της εστίασης το λογικό θα ήταν να αρθεί η απαγόρευση, ωστόσο και για αυτό θα υπάρχουν ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες».

Την ίδια ώρα, με ταχύτατους ρυθμούς εξελίσσεται η επιχείρηση «Ελευθερία» και μάλιστα ήταν εντυπωσιακή η ανταπόκριση των νέων στους εμβολιασμούς, αφού με το που άνοιξε η πλατφόρμα έσπευσαν να κλείσουν το πολυπόθητο ραντεβού για το εμβόλιο.

Μέσα στις πρώτες ώρες που άνοιξε η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 30-39 ετών, μόνο με AstraZeneca, περίπου 30.000 πολίτες έκλεισαν αμέσως ραντεβού. Ειδικά για τους γεννημένους το 1991, προγραμματίστηκαν κάποια ραντεβού και στη συνέχεια εστάλησαν εκ παραδρομής μηνύματα ακύρωσης. Όλα τα ραντεβού που ακυρώθηκαν θα επαναπρογραμματιστούν.

«Σήμερα ξεπερνάμε τους 3.000.000 εμβολιασμούς», δήλωσε, σε συνέντευξή του στο Πρώτο πρόγραμμα της ΕΡΤ, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για θέματα απλούστευσης διαδικασιών, Γιώργος Γεωργαντάς. «Mέχρι το τέλος Μαϊου θα φτάσουμε τα πέντε εκατομμύρια και το το όριο της ανοσίας θα κατορθώσουμε να το καλύψουμε έως και τον Ιούνιο» επισήμανε.

Αύριο ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τις ηλικίες 40-44 ετών, επίσης μόνο με AstraZeneca.

Το Μεγάλο Σάββατο ανοίγει για τους 45-49 ετών, με πρόσβαση σε όλα τα εμβόλια.

Τέλος, από τις 5 Μαΐου ξεκινούν στη χώρα μας οι εμβολιασμοί με Johnson & Johnson.

Πηγή: ΑΜΠΕ