Πολιτική
Τετάρτη, 30 Μαΐου 2007 20:20

ΠΑΣΟΚ: Αδιανόητη οποιαδήποτε συζήτηση για μείωση των συντάξεων

«Για μας το ασφαλιστικό σύστημα οφείλει να βρίσκεται στην προτεραιότητα της κρατικής εγγύησης της συνοχής του και είναι αδιανόητο για μας οποιαδήποτε συζήτηση για το ασφαλιστικό να περιλαμβάνει αύξηση των ορίων ηλικίας και μείωση των συντάξεων».

Τα παραπάνω τόνισε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου, κληθείς να σχολιάσει σημεία της έκθεσης του γ.γ. του ΟΟΣΑ που κάνει λόγο για το ασφαλιστικό και προτείνει αύξηση των ορίων ηλικίας και μείωση των συντάξεων.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για «κρυφή ατζέντα της ΝΔ καθώς και για δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι τρίτων» και αυτό

«αποκαλύπτεται από την πολιτική που εφαρμόζει της απαξίωσης του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος, της υποχρηματοδότησης του ασφαλιστικού συστήματος, ώστε αν τυχόν -πράγμα που δεν θα συμβεί- είχε την ευκαιρία μιας νέας διακυβέρνησης, να πραγματοποιήσει την υπόσχεση του κ. Καραμανλή ότι ήρθε η ώρα για το χώρο των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών να διαδραματίσουν το ρόλο τους στο ασφαλιστικό σύστημα».