Πολιτική
Πέμπτη, 31 Μαΐου 2007 13:47

Δεν υπήρξε διαρροή, διαβεβαιώνει το υπουργείο Παιδείας

Αβάσιμη χαρακτήρισε τη διαρροή των θεμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων το υπουργείο Παιδείας, δια στόματος του γενικού γραμματέα Ανδρέα Καραμάνου.

Ο κ. Καραμάνος επεσήμανε πως σε καμιά περίπτωση δεν υφίσταται θέμα διαρροής θεμάτων, καθώς κατά πάγια τακτική τα θέματα εκπέμπονται από την κεντρική επιτροπή εξετάσεων προς τα εξεταστικά κέντρα, στις 8.30 και διανέμονται άμεσα στους εξεταζόμενους.

Το περιστατικό της Λάρισας όπου αναρτήθηκαν σε βιβλιοπωλείο τα θέματα πριν βγουν οι μαθητές από τα εξεταστικά κέντρα, είπε πως έγινε λίγη ώρα πριν από την επίσημη ανάρτηση των θεμάτων, στην ιστοσελίδα του υπουργείου.

«Δεν πρόκειται για διαρροή θεμάτων αλλά για ενημέρωση των μελών, που ανήκουν στην Ομοσπονδία Φροντιστών, ώστε να προετοιμάζονται με τις λύσεις για τους μαθητές τους», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο γ.γ. της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος.

Όπως μεταδίδουν ραδιοφωνικοί σταθμοί, πριν από λίγο οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ) Γιώργος Χατζητέγας, ο οποίος συνελήφθη για διαρροή θεμάτων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/05/31/1340616.htm .

Στοιχεία ζητεί ο Γ. Παπανδρέου

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει στοιχεία για την υπόθεση «και να μην συγκαλύψει άλλο ένα θέμα», ενώ ο βουλευτής Μιχάλης Χρυσοχοΐδης χαρακτήρισε σοβαρό το ζήτημα και υποστήριξε ότι απαγορεύεται η γνωστοποίηση των θεμάτων πριν από τις 12.

Ο υφυπουργός Παιδείας Σπύρος Ταλιαδούρος ισχυρίστηκε ότι δεν μιλάμε για διαρροή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ