Κόσμος
Πέμπτη, 31 Μαΐου 2007 17:51

Ο Λευκός Οίκος απορρίπτει τις κατηγορίες Πούτιν

Ο Λευκός Οίκος απέρριψε σήμερα τις νέες κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον των ΗΠΑ ο ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/05/31/1340751.htm . Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Πούτιν και αναφερόμενος στις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των δύο χωρών, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου έκανε λόγο για προβλήματα τα οποία μπορούν να ρυθμιστούν μέσα από το διάλογο «πρόσωπο με πρόσωπο».

«Οι ΗΠΑ και η Ρωσία συνεργάζονται σε μία σειρά θεμάτων από τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας ως τις παγκόσμιες ενεργειακές λύσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος Γκόρντον Τζόντρο για να προσθέσει: «Έχουμε βεβαίως διαφορές, αλλά αυτές δεν είναι τίποτε άλλο από προβλήματα που μπορούν να ρυθμιστούν με το διαρκή διάλογο που έχουμε πρόσωπο με πρόσωπο».

Οι ηγέτες των δύο χωρών θα συναντηθούν κατά τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Οκτώ (G8) που θα διεξαχθεί από τις 6 ως τις 8 Ιουνίου στο Χάιλιγκενταμ στη Γερμανία, ενώ όπως μετέδωσε χθες το πρακτορείο Reuters, τον πρόεδρο Πούτιν θα υποδεχθεί ο Τζορτζ Μπους στην οικία των γονέων του στο Μέιν την 1η Ιουλίου.