Πολιτική
Τρίτη, 05 Ιουνίου 2007 13:52

Γ. Παπανδρέου: «Περιβαλλοντολογικό απαρτχάϊντ» στο δήμο Εχεδώρου

Το Δήμο Εχεδώρου Θεσσαλονίκης, μια από τις πιο υποβαθμισμένες περιβαλλοντικά περιοχές στο νομό, επισκέφθηκε το πρωί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου συνοδευόμενος από βουλευτές και τοπικά κομματικά στελέχη.

Ο κ. Παπανδρέου, με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας για το περιβάλλον επισκέφθηκε αρχικά το δημαρχείο Εχεδώρου όπου ο δήμαρχος Γιώργος Αρβανιτίδης και οι δημοτικοί σύμβουλοι τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή από τη ρύπανση.

Οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, μέσω ενός συστήματος multimedia, παρουσίασαν στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης εικόνες από την περιβαλλοντική υποβάθμιση στις περιοχές Καλοχωρίου και Σίνδου, κυρίως από τη βιομηχανική δραστηριότητα και την παράνομη απόρριψη σκουπιδιών. Όπως είπαν στον κ. Παπανδρέου, ο Δήμος Εχεδώρου και ο Θερμαϊκός κόλπος αντιμετωπίζουν προβλήματα και από την ελλιπή επεξεργασία της λυματολάσπης στις εγκαταστάσεις της μονάδας βιολογικού καθαρισμού.

Λίγο αργότερα ο κ. Παπανδρέου επισκέφθηκε τη μονάδα βιολογικού καθαρισμού και κατέληξε σε κάποιο σημείο της ακτής Καλοχωρίου όπου παρατηρείται εκτεταμένη ρύπανση από τις ποσότητες σκουπιδιών και αποβλήτων.

Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη περιοχή «περιβαλλοντολογικό απαρτχάϊντ» και είπε ότι το περιβάλλον θα πρέπει να αποτελεί δικαίωμα για όλους. Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προεκλογικά εξαγγέλθηκε η δημιουργία εθνικού πάρκου στο Δήμο Εχεδώρου, χωρίς, όπως είπε, να υλοποιηθεί η υπόσχεση.

Τον κ. Παπανδρέου συνόδευαν ο υπεύθυνος Δημοσίων Έργων και Περιβάλλοντος του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Α. Λοβέρδος, οι βουλευτές Α.Τσοχατζόπουλος, Χ. Καστανίδης, Γ. Μαγκριώτης, Β. Γερανίδης, Χ. Τσιόκας, και άλλα τοπικά κομματικά στελέχη.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ