Κόσμος
Τρίτη, 05 Ιουνίου 2007 18:40

ΠΓΔΜ - Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης Γκρούεφσκι

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης του Νίκολα Γκρούεφσκι κατέθεσε σήμερα στη Βουλή το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης "Σοσιαλδημοκρατική Ένωση" (SDSM) της Ράντμιλα Σεκερίνσκα.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του SDSM Γιάνι Μακραντούλι ανέφερε ότι αναμένει από τον πρόεδρο της Βουλής να ορίσει την Πέμπτη συνεδρίαση για την πρόταση μομφής.

Στην πρόταση μομφής που κατέθεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρεται ότι η κυβέρνηση αδυνατεί να εξασφαλίσει μακροχρόνια σταθερότητα για τη χώρα, ότι στο διάστημα των εννέα μηνών που αυτή ανέλαβε, οι διεθνοτικές σχέσεις έχουν επιδεινωθεί, ενώ η έλλειψη πολιτικού διαλόγου στο εσωτερικό, οδήγησε τη χώρα σε πολιτική κρίση και ανέκοψε την ευρωατλαντική πορεία της ΠΓΔΜ.

Ακόμη, το SDSM κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αδυνατεί να προωθήσει τις απαραίτητες οικονομικές μεταρρυθμίσεις, ενώ χαρακτήρισε έως "καταστροφική" την πολιτική της στους τομείς της υγείας, της παιδείας και της γεωργίας.

Για κίνηση εντυπωσιασμού από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι. Τα κόμματα που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό διαθέτουν 65 βουλευτές από τους 120 του συνόλου του νομοθετικού σώματος, ενώ υποστηρίζεται στη Βουλή και από το VMRO-Λαϊκό Κόμμα του Γκιόργκι Τρανταφίλοφ, το οποίο έχει 6 βουλευτές.

Πηγή ΑΠΕ