Πολιτική
Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2007 11:34

Παπαρήγα: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επαγγέλλονται ξεπερασμένες παροχές

«Η εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα και να καταγγείλουν ιδιαίτερα τα κόμματα τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τα οποία μπροστά στις εκλογές επαγγέλλονται παροχές οι οποίες είναι ξεπερασμένες ακόμα και με τα κριτήρια των αναγκών της δεκαετίας του '50», τόνισε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα κατά την περιοδεία της στο Αιγάλεω.

Οπως είπε η κ.Παπαρήγα, «ο εκμοντερνισμός και ο εκσυγχρονισμός περνάει πρώτα απ’ όλα από την εξασφάλιση του δικαιώματος στη δουλειά, από την εξασφάλιση του δικαιώματος της λαϊκής στέγης, της 35ωρης εργασίας την εβδομάδα, από τις αυξημένες αποδοχές και συντάξεις, τη δωρεάν Παιδεία και Υγεία, τη δυνατότητα αναψυχής και διακοπών, δηλαδή μια ζωή που ανταποκρίνεται στις αρχές του 21ου αιώνα και όχι στη δεκαετία του ’50 που μας γυρνάνε».

ΑΝαφερόμενη στο θέμα των συμβασιούχων, η κ.Παπαρήγα δήλωσε: «Αποδείχτηκε ότι το μπλέξιμο της μονιμοποίησης των συμβασιούχων με τη δικαιοσύνη, τα δικαστήρια και τους νόμους έγινε σκόπιμα, ακριβώς για να αφήσουν έξω τους περισσότερους». «Εμείς -είπε- ζητάμε τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων γιατί εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, γιατί υπάρχουν τόσα κενά στον τομέα των υπηρεσιών που προσφέρουν οι δήμοι που κι αυτοί αν μονιμοποιηθούν θα χρειαστούν και άλλοι διορισμοί ακόμα». «Είναι ντροπή να κοροϊδεύουν τα άλλα κόμματα τους εργαζομέενους ότι θα λυθεί το ζήτημα αυτό μέσω της δικαιοσύνης», σημείωσε.