Πολιτική
Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2007 14:57

Παπανδρέου: Η Δικαιοσύνη έρχεται μετά από 90 ημέρες στις διαπιστώσεις του ΠΑΣΟΚ

Δικαίωση του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Κινήματος, Γιώργος Παπανδρέου, τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση των ομολόγων.

Μιλώντας κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Συμβουλιου, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι οι χθεσινές εξελίξεις επιβεβαιώνουν τις προσπάθειες συγκάλυψης και εκτίμησε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε θέση άμυνας.

Αναφερόμενος στην παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Γιώργου Κολιοκώστα http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/06/05/1342535.htm , ο οποίος ζήτησε τη σύγκληση του Συμβουλίου Εφετών για την υπόθεση των ομολόγων, ο κ. Παπανδρέου παρατήρησε ότι στην ουσία η Δικαιοσύνη έρχεται μετά από 90 ημέρες στις διαπιστώσεις που έκανε το ΠΑΣΟΚ από την πρώτη ημέρα. Ωστόσο, όπως επεσήμανε, σύμφωνα με τους όρους που περιλαμβάνονται στην εισήγηση του εισαγγελέα, ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί ότι αυτή η εγκληματική δράση δεν θα μπορούσε να αναπτυχθεί χωρίς πολιτικό σχεδιασμό και συντονισμό.

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διατύπωσε επιφυλάξεις για τον τρόπο με τον οποίο η ΝΔ επιδιώκει τον έλεγχο της Δικαιοσύνης και επικαλέστηκε γι αυτό το πως έχουν εξελιχθεί μέχρι σήμερα οι υποθέσεις των υποκλοπών και των Πακιστανών.

Όσον αφορά την κατάθεση στη Βουλή των συμβάσεων για επτά ομόλογα από τον υφυπουργό Οικονομικών Πέτρο Δούκα http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/06/06/1342836.htm , ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε πως αυτές δεν είναι οι συμβάσεις και τόνισε πως η κυβέρνηση εκανε μεγάλο πολιτικό λάθος να επιχειρήσει να κοροϊδέψει τη Βουλή και τον ελληνικό λαό δίνοντας λίγα και ανεπαρκή στοιχεία για τις συμβάσεις. Όπως είπε, το ΠΑΣΟΚ δεν θα αφήσει αυτή η κυβέρνηση να γίνει «πλυντήριο ευθυνών».

Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε και πάλι να κατατεθούν τα κείμενα των συμβάσεων για τα ομόλογα και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση, με την πίεση του ΠΑΣΟΚ, αναγκάστηκε να παραδεχτεί το έγκλημα, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Όσο για το θέμα της επιστροφής των χρημάτων στα Ταμεία, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι οι τράπεζες αναγκάστηκαν να μπουν σ' αυτή τη διαδικασία, επισημαίνοντας ωστόσο ότι και σε αυτή την περίπτωση η κυβέρνηση αφήνει αβοήθητα τα Ταμεία (με αφορμή και τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Απασχόλησης Β. Μαγγίνα http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/06/05/1342393.htm ).